5 / 6

Dulceata de visine

 Timp de preparare: 2 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru dulceata de visine:

  • 4 kg de visine curatate de samburi
  • 4 kg de zahar
  • zeama de la 2 lamai mari


Mod de preparare dulceata de visine:

Aici vorbim un pic de munca de chinez, in sensul ca este imperios sa scoatem samburii de la visine. Dupa ce avem visinele spalate si curatate de samburi le punem intr-o cratita mare, adaugam peste ele zaharul si lasam asa pana a doua zi.
Asezam cratita pe foc mic si lasam sa fiarba avand grija sa adunam spuma care se formeaza la suprafata.
Amestecam usor, din cand in cand. Cand nu se mai aduna spuma adaugam zeama de lamaie si mai lasam sa fiarba pana in momentul in care picaturile de dulceata, turnate pe o farfurie rece, nu mai curg. Avem grija sa probam destul de des pentru ca ne putem pacali usor si sa lasam dulceata sa fiarba prea mult. Trebuie sa-si pastreze culoarea rosu-inchis.

Turnam dulceata fierbinte in borcane spalate si sterilizate. Inchidem capacele ermetic si lasam dulceata cu gura in jos, invelite in patura, pana a doua zi.

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

 

Daca si tu ai o reteta care iti iese bine de fiecare data si vrei sa o faci cunoscuta, o poti trimite aici: TRIMITE RETETA!

 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri