5 idei pentru un mic dejun consistent

Toast cu oua de prepelita la cuptor

Toast cu oua de prepelita la cuptor

3 / 5

Ingrediente necesare pentru toast cu oua de prepelita la cuptor:

  • 2 felii de paine toast
  • 4 oua de prepelita
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare toast cu oua de prepelita:

Feliile de paine se prajesc in toaster, apoi se decupeaza mijlocul cu un pahar sau cu o forma de biscuiti. Se unge o tava cu ulei si se aseaza feliile de paine. Se stropesc si ele cu putin ulei de masline, iar in locul ramas gol din mijloc, se sparg cate doua oua de prepelita. Se sareaza si pipereaza. Se incinge bine cuptorul, apoi se introduce tava, pentru 7-10 minute, in functie de preferinte.
Toast cu oua de prepelita la cuptor – se serveste imediat si poate fi insotit de o garnitura de broccoli calit in ulei de masline.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro

Briose cu masline si ardei

Briose cu masline si ardei

4 / 5

Ingrediente necesare pentru briose cu masline si ardei:

  • 250 gr faina
  • 1 albus de ou
  • 50 gr unt
  • 70 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura otet de mere
  • 90 gr masline negre
  • 50 gr ardei rosu
  • 1 lingurita rasa marar uscat

Pentru uns: 1 galbenus de ou amestecat cu o lingurita lapte

Mod de preparare briose cu masline si ardei:

Pregatim mai intai umplutura, adica taiem marunt maslinele si ardeiul rosu.
Intr-un bol amestecam faina cu sarea. Adaugam treptat framantand cu mana, untul topit, uleiul, albusul de ou batut si praful de copt stins cu otet. Incorporam maslinele, ardeiul si mararul uscat.
Framantam apoi pana se incorporeaza totul uniform, adaugand daca mai e nevoie putina faina.
Punem aluatul pe masa de lucru tapetata cu putina faina si impartim in 8 parti cat mai egale, formand apoi cu mainile unse cu putin ulei, 8 bile.
Ungem o tava de ceramica cu unt si tapetam cu putina faina. Asezam cele 8 bile in tava (puteti folosi orice alta tava tapetata cu hartie de copt de ex) si le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu o lingura de lapte.
Dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de aprox 45 min.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca cat sa nu ne ardem, apoi servim.

Pe blogul timeaioo.blogspot.ro veti descoperi si alte retete delicioase.

 

Aperitiv cu crema de branza si ou

Aperitiv cu crema de branza si ou

5 / 5

Ingrediente necesare pentru aperitiv cu crema de branza si ou:

  • 1 bucata foietaj
  • 100 g branza vaci
  • 100 g mozarella
  • 1 fir de ceapa verde
  • 50 g spanac fiert
  • 3 linguri smantana
  • sare, piper

Mod de preparare aperitiv cu crema de branza si ou:

Aluatul se intinde pe masa si se taie in 6 parti. Cu un cutter trasam o margine superficiala (nu pana jos) pe fiecare patrat apoi mijlocul il intepam cu furculita.
Branza de vaci, mozarella data pe razatoarea mica, spanacul tocat marunt, ceapa taiata rondele, smanatana, piperul si sarea se amesteca bine intr-un bol. Compozitia o impartim in 6 si o punem in interiorul patratelor. Dam tava la cuptor pentru 20 minute (pana se rumeneste foietajul). Se servesc calde decorate dupa preferinte.

O reteta recomandata de blogul biancams76.blogspot.ro
 

 Bruschete cu avocado, ou si ton afumat

Bruschete cu avocado, ou si ton afumat

1 / 5

Ingrediente necesare pentru bruschete cu avocado, ou si ton afumat:

  • 1 avocado
  • sucul de la 1/2 de lamaie
  • 2 oua
  • o jumatate de lingurita de unt
  • sare
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 catel de usturoi
  • aprox. 70 grame ton afumat de la Ocean Fish
  • piper proaspat macinat
  • baghete

Mod de preparare bruschete cu avocado, ou si ton afumat:

Ouale le bateti cu un praf de sare, le turnati intr-o tigaie incinsa si unsa cu putin unt si le amestecati pana se gatesc. Pentru a ramane pufoase, nu le tineti mai mult de 2-3 minute.

Apoi curatati avocado, puneti peste el foarte putina sare si sucul de la lamaie si dati-l prin blender. Aici puteti sa va jucati dupa preferinte. Zeama de lamaie este esentiala pentru a preveni oxidarea fructului, dar puteti pune mai putina daca nu va place in combinatie cu peste. De asemenea, alegeti in functie de preferinte cat de moale sa fie pateul de avocado: puteti sa il lasati bucatele sau sa il tineti mai mult in blender pentru a obtine o pasta cremoasa. Taiati ceapa inele si prajiti painea. Cand s-au rumenit feliile de paine, le frecati usor cu putin usturoi. Iar acum tot ce mai aveti de facut este sa asamblati bruschetele. Puneti primul strat de avocado, cateva feliute de ceapa rosie, omleta, la final bucatele din tonul afumat si la final rasniti peste piper.

O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

 

Omleta cu crema de branza si sparanghel

Omleta cu crema de branza si sparanghel

2 / 5

Ingrediente necesare pentru Omleta cu crema de branza si sparanghel:

  • 4 oua
  • 1 ceapa verde
  • 1 conserva sparanghel
  • 100g crema de branza gen Philadelphia
  • sare,piper
  • putin ulei

 

Mod de preparare omleta cu crema de branza si sparanghel:

Se bat ouale bine,se amesteca 2 picaturi de apa rece pentru a fi mai pufoase, se condimenteaza. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei, apoi se adauga ouale batute si se lasa pe foc pana se prajeste bine...apoi se intoarce si pe partea cealalta.

 

 

Scoatem sparanghelul din conserva si il spalam, apoi il uscam cu un servet de hartie.

 

 

Lasam omleta sa se raceasca putin,apoi incepem sa intindem crema de branza pe suprafata ei.

 

 

 

Asezam sparanghelul.

 

 

Rulam.Se taie cu grija si se serveste pentru micul dejun.Foarte buna!

Aceasta reteta este oferita de blogul meosiris.blogspot.de

Toast cu oua de prepelita la cuptor
Briose cu masline si ardei
Aperitiv cu crema de branza si ou
 Bruschete cu avocado, ou si ton afumat
Omleta cu crema de branza si sparanghel

Rezumat

Iata 5 idei rapide pentru un mic dejun delicios si consistent.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri