Cartofi noi: 5 retete de sezon

 Cartofi noi cu sos de smantana cu verdeata

Cartofi noi cu sos de smantana cu verdeata

1 / 5

Ingrediente necesare pentru cartofi noi cu sos de smantana cu verdeata:

  • cartofi noi, fierti in coaja la aburi
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • pudra de usturoi (dupa gust)
  • boia dulce
  • sare
  • 200 gr de smantana de la Lactitalia (pentru calitatea de a fi deosebit de onctuoasa!)

Mod de preparare cartofi noi cu sos de smantana cu verdeata:

Puneti cartofii la fiert, in coaja, la aburi. Amestecati smantana cu verdeturile si condimentele. Serviti sosul peste cartofii calzi, alaturi de o friptura de porc sau chiar si simpli!

O retete recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Cartofi noi cu marar si usturoi verde

Cartofi noi cu marar si usturoi verde

2 / 5

Ingrediente necesare pentru cartofi noi cu marar si usturoi verde:

  • 300 g cartofi noi
  • marar
  • 2-3 fire usturoi verde
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • 3-4 linguri ulei
  • 100 ml apa
  • 2-3 linguri zeama de lamaie

Mod de preparare cartofi noi cu marar si usturoi verde:

Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie in bucati mai mari. Se pot lasa intregi daca sunt de dimensiuni mai mici. Se pun intr-un vas termorezistent, apoi se adauga sare, piper, boia de ardei, zeama de lamaie, ulei si apa. Vasul se acopera cu capac si se da la cuptor pentru 30-35 minute. Se adauga acum, mararul si usturoiul verde tocate marunt si se da vasul din nou la cuptor pentru inca 10-15 minute. Cartofi noi cu marar si usturoi verde se servesc calzi, ca atare sau ca garnitura langa diverse fripturi.

O reteta recomandata de blogul truedelights.ro

 

 Tortilla cu Cartofi Noi

Tortilla cu Cartofi Noi

3 / 5

Ingrediente necesare pentru tortilla cu cartofi noi:

  • 3 cartofi noi potriviti (cam 350g)
  • 6 oua mari
  • 80 g cascaval
  • 3-4 felii kaiser (bacon)
  • 1 ceapa
  • 4 linguri ulei de masline cu ardei iute
  • sare, piper

Mod de preparare tortilla cu cartofi noi:

Taiem cartofii pe jumatate si apoi felii cat mai subtiri. Daca sunt prea mari, puteti taia feliile pe jumatate, ca sa se patrunda mai usor. Tocam ceapa, incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie incapatorare si calim cateva minute ceapa impreuna cu cartofii.
Dupa vreo 8-10 minute, timp in care amestecam de cateva ori, adaugam baconul taiat fasii si calim inca 3-4 minute.
Batem ouale, impreuna cu putina sare si piper, iar apoi incorporam si cascavalul dat pe razatoare sau taiat marunt. Peste oua adaugam amestecul din tigaie si omogenizam cu grija. In tigaie adaugam o lingura de ulei si turnam "omleta" plina de cartofi. Lasam sa se prajeasca la foc potrivit 6-8 minute, pana este rumenita pe partea de jos, dar necoagulata in partea de sus.
Am ajuns la partea cea mai complicata, intorsul tortilliei :) Noi am folosit un platou, ceva mai mare decat tigaia. Am asezat platoul peste tigaie, si am rasturnat continutul din tigaie, in platou. Astfel partea rumenita a ajuns sus :) Adaugam o lingura de ulei in tigaie. Cu o miscare rapida si ferma am impins tortilla de pe platou inapoi in tigaie, deci portiunea care nu era coagulata a ajuns in contact cu tigaia. Phiu.. n-a fost usor, mai ales ca toate erau cam fierbinti :) Mai lasam 3-4 minute sa se rumeneasca si am rezolvat.
Aceasta tortilla este o mancare foarte consistenta, e buna calda sau rece si merge de minune langa o salata. Poate fi tinuta la frigider 1-2 zile si are aproximativ 220 calorii la 100 de grame, cat inseamna si o portie.

Pe blogul furnicuti.blogspot.ro veti descoperi si alte retete delicioase.

 Cartofi noi la cuptor cu sos tzatziki

Cartofi noi la cuptor cu sos tzatziki

4 / 5

Ingrediente necesare pentru cartofi noi la cuptor cu sos tzatziki:

  • 1 kg cartofi noi, cat mai mici cu putinta
  • 1 lingurita piper
  • o lingurita boia dulce
  • jumatate ceasca ulei ( cam 100 ml)
  • sare dupa gust
  • o legatura marar

Pentru sos:

  • 400 gr iaurt gras
  • 4-5 castraveti , de gradina, micuti, nu din aceia lunguieti de sera
  • 4-5 catei de usturoi
  • sare
  • o lin gura ulei de masline
  • zeama de lamaie dupa gust.

Mod de preparare cartofi noi la cuptor cu sos tzatziki:

Cartofi se spala foarte bine cu partea abraziva a unui burete curat.
Se scurg de apa si se pun intr-un castron, peste ei se arunca condimentele si uleiul si se amesteca foarte bine.
Continutul se varsa intr-o tava incapatoare si se tin in cuptorul foarte bine incins din'nainte , circa 30-40 min.
Mararul se toaca si se amesteca cu cartofii, cu 10 minute inainte de a-i scoate din cuptor.

 

 

Pentru sos, se curata usturoiul si se da pe razatoarea cu ochiuri fine, se poate pune si in presa de usturoi, dar eu prefer prima varianta.Se amesteca bine cu putina sare si uleiul de masline, se va obtine o pasta fina, asemanatoare cu o maioneza.Castravetii se spala si se rad tot pe razatoarea cu ochiuri mici, apoi se storc foarte bine de zeama si se pun in castron , peste usturoi.Se adauga si iaurtul, se omogenizeaza compozitia si se asezoneaza la sfarsit cu zeama de lamaie dupa gust, in general, cam o lingurita ar fi suficienta.

O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro

Cartofi noi la cuptor cu cas de oaie

Cartofi noi la cuptor cu cas de oaie

5 / 5

Ingrediente necesare pentru cartofi noi la cuptor cu cas de oaie:

  • 4 cartofi
  • sare
  • 3 linguri ulei
  • o bucata generoasa de cas de oaie

Mod de preparare cartofi noi la cuptor cu cas de oaie:

Cartofii curatati, spalati, se taie felii, se sareaza se aseaza intrun vas rezistent pt cuptor, tapetat cu hartie de copt, adaugam uleiul, miscam usor cartofii sa se unga cu ulei, acoperim tava cu staniol si se da la cuptorul deja incins pentru de 30 minute. Scoatem tava si razuim cas de oaie. Servim ca atare, sau ca garnitura langa preparate cu carne. Timpul necesar pregatirii, si prepararii cartofilor, va rapeste cam 40 minut

Aceasta reteta a fost oferita de blogul dulcesarat.blogspot.ro

 

 Cartofi noi cu sos de smantana cu verdeata
Cartofi noi cu marar si usturoi verde
 Tortilla cu Cartofi Noi
 Cartofi noi la cuptor cu sos tzatziki
Cartofi noi la cuptor cu cas de oaie

Rezumat

Profitati de legumele proaspete din piata. Cartofii sunt cele mai populare legume din lume si se gasesc in camara oricarei gospodine. Sunt foarte gustosi, satiosi, hranitori, energetici si exista o multime de feluri in care ii putem prepara. Combinati cu diverse ierburi aromate, sosuri, umpluturi ori adaugati in supe sau ciorbe, cartofii se pot transforma in adevarate delicii culinare.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri