O reteta delicioasa de alcazare

Unul dintre cele mai fine dulciuri pe care le-am mancat. Un fursec care merita sa stea alaturi pe noptiera, intr-o seara de iarna, cu Justine, a domnului marchiz de Sade ;)

Fursecul: 6 albusuri, 300 g nuci macinate, 250 g zahar, 2 linguri de pesmet sau faina. Pentru un aluat mai ferm dublati cantitatea de pesmet.

Crema: un pachet si jumatate de unt sau margarina, 4 linguri de lapte, 200 g zahar, 3 linguri pline de cacao, 6 galbenusuri.

Albusurile se bat spuma tare, se amesteca cu zaharul pus treptat, se adauga nucile macinate si pesmetul. Se pun cu lingurita gogosele din aceasta compozitie intr-o tava unsa cu unt sau margarina la distanta unele de altele. Se coc 15-20 minute la foc moale spre potrivit.

Se face o crema din galbenusuri, zahar, cacao si lapte care se pun pe foc mic sa dea cateva clocote pana se topeste zaharul. Se lasa la racit, apoi se scoate apa din unt si se adauga cate o lingurita de crema cu cacao la unt, frecand mereu in acelasi sens. Apoi se lipesc alcazarele, cate doua, cu aceasta crema.

Eu am preferat sa pun toate ingredientele la bain marie,dupa care am dat deoparte continuand sa amestec, si am pus o ceasca de cafea cu nuci macinate si stafide, si o tableta de ciocolata amaruie. Dupa ce crema se raceste complet si se intareste, se ung cu multa crema alcazarele si se lipesc cate doua. Se dau la rece, dar nu la frigider pentru ca se inmoaie fursecul, ci pe balcon.

Mai multe retete deosebite puteti descoperi pe blogul


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri