O placinta taraneasca sanatoasa si foarte gustoasa.

Timp de preparare: 60 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 400 g branza de vaci bine scursa
  • 250 g unt
  • 350 g faina
  • sare

Pentru umplutura:

  • 500 g care de pui tocata
  • 300 g ficat de pui
  • 1 praz
  • 1 dovleac
  • 1 rosie
  • 200 g ciuperci
  • 1 lingura gris
  • 100 g miez de paine
  • 1 ou
  • piper
  • sare
  • 1 galbenus de ou

Mod de preparare:

Introducem la blender untul impreuna cu branza si sare. Cand s-au omogenizat, adaugam faina si framantam bine. Invelim in folie alimentara si introducem in frigider pentru o ora. Pregatim umplutura: spalam toate legumele, le taiem cuburi mici si le calim in ulei incins. Ficatul il curatim de pielite, il spalam, il taiem cuburi mici si il calim in ulei impreuna cu carnea tocata. Amestecam legumele calite cu ficatul, carnea, oul, sare, piper, miezul de paine inmuiat in lapte. Omogenizam bine. Scoatem aluatul din frigider, il impartim in doua bucati: una de 2/3 si una de 1/3. Cea de 2/3 o intindem si o asezam intr-o forma unsa cu unt. Asezam umplutura si acoperim cu cea de-a doua bucata de aluat intinsa. Ungem cu galbenus si coacem la 180 grade o ora.

O reteta propusa de: Alina Ioana Vacaru (tasia2009)

Aceasta reteta participa la concursul Gateste Dellycios, iar noi te premiem! Click aici pentru a participa si tu!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Placinta taraneasca.