5 salate usoare, la inceput de vara

Salata de mei cu legume coapte pe gratar

Salata de mei cu legume coapte pe gratar

1 / 5

Ingrediente necesare pentru salata de mei cu legume coapte pe gratar:

  • o cana de mei
  • cateva ciuperci Champignon
  • ceapa rosie
  • ardei rosu
  • 1 zucchini
  • patrunjel verde
  • 1 lingura ulei de masline

Mod de preparare salata de mei cu legume coapte pe gratar:

Meiul l-am fiert cu aproximativ doua cani de apa, pana a fost moale si pufos.

Pe grill, alaturi de carne, am pus bucatile de ardei, ceapa taiata rondele groase, la fel si zucchini si ciupercutele. Le-am lasat pana s-au copt bine si le-am amestecat cu meiul.

Am adaugat uleiul si patrunjelul verde si am potrivit la gust cu sare.

E o salata grozava pentru orice gratar, satioasa si diferita. In plus este o solutie perfecta pentru vegetarienii care va insotesc, o dovada ca gratarul nu este doar despre carne!

De pregatiti gratarul undeva la iarba verde, puteti fierbe meiul de acasa si sa il amestecati dupa ce ati copt legumele.

Pofta buna!

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

 Salata chinezeasca de castraveti

Salata chinezeasca de castraveti

2 / 5

Ingrediente necesare pentru salata chinezeasca de castraveti:

  • 4-6 castraveti
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 lingurite sos de soia
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 2 lingurite vin de orez

Mod de preparare salata chinezeasca de castraveti:

Castravetii se taie pe jumatate, in lungime cu o lingurita se scobesc miezul si semintele (mi-a parut rau sa scobesc bunatate de castraveti, dar asa zice reteta, motivul ar fi faptul ca semintele si miezul vor lasa ulterior apa in salata si vor dilua sosul format). Intr-un castron mai mare se pune sarea, apoi se pun peste ea 5 cuburi de gheata si se umple restul castronului cu apa. Se pun castravetii taiati in aceasta apa cu sare si se lasa 20 de minute. Intre timp se formeaza sosul: intr-un castron se adauga zaharul, sosul de soia, vinul de orez si uleiul de susan, se amesteca bine. Se scot castravetii din apa, se scurg bine de apa si se amesteca cu sosul format mai devreme, se mai lasa la frigider 20 de minute, se pun intr-un bol pentru servit si....si cam atat. Ardeiul iute de care aminteam mai sus, se taie in bucatele mici si se presara deasupra castravetilor, da culoare salatei si bucura ochiul, papilele le vor bucura (sau nu!:) numai daca il consumati.

Este foarte racoritoare si gustoasa.

Aceasta reteta este recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro

 Salata de vinete de vara

Salata de vinete de vara

3 / 5

Ingrediente necesare pentru salata de vinete:

  • 5 vinete (aprox 1,5 kg )
  • 1 ceapa mare rosie
  • sare
  • piper
  • 200 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare salata de vinete de vara:

Spalam bine vinetele, le stergem cu un prosop si le gaurim pe ici colo cu o scobitoare.
Asezam vinetele in tava pe hartie de copt, le acoperim cu folie de Al si le dam la cuptor la 180 de grade timp de o ora si jumatate. La jumatatea timpului le intoarcem de pe o parte pe alta. Le scoatem din tava intr-un bol si le lasam 20 min sa sa raceasca si sa se scurga putin de apa. Curatam fiecare vanata in parte si o tocam cu tocatorul de vinete.
Ceapa curatata si taiata marunt o amestecam cu vinetele tocate adaugand sare si piper dupa gust. Treptat adaugam uleiul amestecand zdravan cu o lingura de lemn pana se deschid la culoare si devin pufoase.
Servim cu paine proaspata si cu rosii!

O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro

Salata Caprese

Salata Caprese

4 / 5

Ingrediente necesare pentru salata Caprese:

  • o punga cu mini bile de mozzarella (erau 20 parca)
  • 20 de rosii cherry
  • frunze de busuioc
  • sare, piper, oregano (optional)
  • o portocala (sau gref - pentru o suprafata mai mare)
  • sabii pentru aperitive

Mod de preparare salata Caprese:

Taiem un capat al portocalei, astfel incat sa aiba o suprafata plana, pe care sa stea. O invelim in folie de aluminiu si o asezam pe o farfurie.
Pe fiecare sabiuta (sau scobitoare) infigem cate o bila de mozzarella, o frunza de busuioc si o rosie. Frunzele de la busuiocul nostru erau mult prea mari, asa ca le-am rupt in 2-3 bucati mai mici. Infigem sabia in portocala si repetam procedura pana se umple portocala. Optional, puteti presara putina sare, piper sau oregano peste salata.

Aceasta reteta v-a fost prezentata de blogul furnicuti.blogspot.ro/

Salata de cartofi noi cu rosii

Salata de cartofi noi cu rosii

5 / 5

Ingrediente necesare pentru salata de cartofi cu rosii:

  • 600g cartofi
  • 3 rosii
  • sos de usturoi facut din 5 catei usturoi, delikat, ulei de masline si 200g smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

 


Mod de preparare salata de cartofi cu rosii:

Se fierb cartofii, se lasa apoi sa se mai racoreasca si se amesteca cu rosiile taiate felii.
Intre timp preparam sosul de usturoi si il amestecam si pe acesta.
Am ornat cu patrunjel verde tocat marunt.Foarte buna si consistenta!

O reteta propusa de blogul meosiris.blogspot.de

Salata de mei cu legume coapte pe gratar
 Salata chinezeasca de castraveti
 Salata de vinete de vara
Salata Caprese
Salata de cartofi noi cu rosii

Rezumat

Vara este anotimpul legumelor proaspete si colorate. Va recomandam sa le consumati crude, combinate in toate feluri, pentru gusturi cat mai intense. Va propun 5 retete de salate usoare preparate cu legume proaspete.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri