4 / 6

Briose cu capsuni

Ingrediente necesare pentru briose cu capsuni:

Aluat:

  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 125 g smantana
  • 150 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 vf cutit sare
  • esenta de vanilie
  • 1 cana capsuni

Glazura de unt:

  • 100 g unt
  • 2 cani zahar pudra
  • esenta de vanilie
  • 3 linguri cu lapte
  • cateva picaturi cu suc de sfecla rosieBriose cu capsuni

Preparare briose cu capsuni:

Glazura de unt:

Untul se freaca cu o cana de zahar pudra. Se adauga laptele, esenta si sucul de sfecla rosie proaspat stors. Se adauga restul de zahar pudra si se omogenizeaza.
Daca este nevoie se mai adauga zahar sau lapte, pentru a se obtine o glazura omogena, cremoasa, usor de intins.

Aluat:

Capsunile se paseaza cu blenderul pana se obtine un piure uniform. Albusurile se bat bine cu zaharul. Se adauga galbenusurile, smantana, esenta si untul topit si racit.
La final se incorporeaza faina amestecata cu praful de copt si sarea. Aluatul se amesteca usor cu o spatula si se imparte in doua parti egale. O parte va ramane ca atare, iar o parte se amesteca cu piureul de capsuni si inca 2-3 linguri cu faina, in functie de cat de moale este aluatul rezultat.
Se pun hartiute speciale in forma de briose si se incepe asamblarea, asezand pe rand, cate o lingura din cele doua aluaturi.
Briosele se coc in uptorul incalzit inainte la 180 de grade, timp de 20-25 minute.
Se lasa sa se raceasca si se ung deasupra cu glazura de unt, apoi se presara cu diverse bombonele amuzante.

Mai multe retete veti gasi pe blogul truedelights.ro
 

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri