Ingrediente necesare pentru tort de ciocolata cu mascarpone si capsuni:
Blat tort:
- 200 grame unt foarte moale
- 1 lingurita praf de copt
- 85 grame de cacao
- 140 grame de faina
- 200 grame de zahar
- 4 oua
Crema:
- 500 grame Mascarpone de la Lactitalia
- 85 grame zahar pudra
- cateva lingurite de cafea tare
- ciocolata pentru decorat
Mod de preparare:
Blatul se pregateste foarte simplu: amestecati faina cu praful de copt, dupa care adaugati toate celelalte ingrediente si amestecati bine. La final amestecati 2-3 minute foarte energic. Aluatul obtinut il turnati intr-o forma unsa cu putin unt si dati la cuptorul incins in prealabil.
Mentionez ca aluatul nu este traditionalul pandispan, ci se urmareste un aluat cu textura de burete.
Cand blatul este bine copt (testati cu scobitoarea in mijloc), lasati-l sa se raceasca si apoi scoateti blatul din forma. Eu una l-am copt intr-un vas de yena pentru ca forma mea de tort era prea mare.
Daca blatul s-a racit bine, taiati-l pe jumatate.
Pregatiti crema: amestecati mascarpone cu zaharul si cafeaua. Amestecati energic si nu va descurajati daca crema pare mai moale, ea va sta foarte bine pe tort. Intindeti jumatate pe crema in partea de mijloc a tortului, lasand marginile mai libere astfel incat sa se intinda acolo crema cand ii puneti capacul.
Restul cremei se intinde la suprafata tortului. Intindeti cu lingura pentru ca urmarim sa lasam cateva urme. Decorati cu ciocolata si daca e sezonul si cu capsuni.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro