Este o inghetata simplu de realizat, de efect si foarte gustoasa. Aroma de caise este mai intensa la varianta cu gem decat la aceea cu fructele proaspete.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 500 ml de frisca din smantana
  • 5-6 caise mari
  • 6 linguri de zahar
  • 2 lingurite de gem pentru toping

Mod de preparare:

Daca aveti caise proaspete, le curatati de samburi si le pasati ca un piure cu o furculita, eventual la blender, apoi le mixati cu zaharul pana cand acesta se dizolva. Daca aveti gem, il fluidizati cu 2-3 lingurite de apa si il incalziti punand borcanul intr-un vas cu apa fierbinte. Eu nu am avut gem, dar mi s-a parut ca gemul e mai aromat, asa ca am facut un sirop dintr-un pahar de apa si zahar, apoi am adaugat caisele si am fiert pana cand a scazut bine de tot. La urma am dat gemul rezultat printr-o sita ca sa fie omogen. Scoateti cateva linguri de frisca din cantitatea totala pentru ornat, apoi mixati la viteza mica frisca ramasa impreuna cu piureul de fructe sau cu gemul incalzit, turnand cate putin, pana cand se termina toata compozitia. Dati la congelator pentru cateva ore, sau cel mai bine lasati peste noapte sa inghete. Cand serviti muiati lingura cu care portionati in apa calda de fiecare data cand scoateti cate o bucata de inghetata, pe deasupra ornati cu frisca ramasa si cu putin gem de caise.

Accesand blogul Caiete-cu-retete veti descoperi si alte retete minunate!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Inghetata cu caise.