Ca majoritatea oamenilor de pe aceasta planeta, am si eu o mare slabiciune pentru ciocolata. Si voi prefera o prajitura cu ciocolata inaintea oricarui desert din lume! :) Si pentru acele zile cand nu avem chef sa construim deserturi elegante din creme de ciocolata, puteti incerca aceste negrese simple, rapide, care se conserva foarte bine si care va vor astampara oricand pofta de ciocolata.
Ingrediente:
- 150 gr faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 100 gr ciocolata
- 100 gr unt
- 150 gr zahar
- un praf de sare
- esenta de vanilie
- 3 oua
- 150 gr nuci
Amestecati faina cu praful de copt si sarea. Topiti ciocolata si untul bain-marie. Luati vasul de pe foc si dupa ce il lasati sa se racoreasca putin incepeti sa adaugati zaharul, esenta de vanilie si ouale, unul cate unul, amestecand in continuu. Apoi adaugati in ploaie faina, amestecand mereu pana veti obtine un aluat omogen in care veti amesteca la final nucile.
Turnati aluatul intr-o tava (undeva la 20/30cm) si bagati prajitura la cuptorul incalzit in prealabil.
Se coace pentru aproximativ 25 -30 de minute. Dupa ce s-a racit, taiati prajitura cubulete care se pot depozita pentru mai multe zile, ramanand la fel de gustoase. Eu le-am ambalat in folie si le-am tinut la frigider, fiind gustarea dulce ideala de luat la lucru.
Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!