O reteta delicioasa de negresa cu nuci

Ca majoritatea oamenilor de pe aceasta planeta, am si eu o mare slabiciune pentru ciocolata. Si voi prefera o prajitura cu ciocolata inaintea oricarui desert din lume! :) Si pentru acele zile cand nu avem chef sa construim deserturi elegante din creme de ciocolata, puteti incerca aceste negrese simple, rapide, care se conserva foarte bine si care va vor astampara oricand pofta de ciocolata.

Ingrediente:

  • 150 gr faina Negresa cu nuci. Reteta negresa cu nuci
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 100 gr ciocolata
  • 100 gr unt
  • 150 gr zahar
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie
  • 3 oua
  • 150 gr nuci

Amestecati faina cu praful de copt si sarea. Topiti ciocolata si untul bain-marie. Luati vasul de pe foc si dupa ce il lasati sa se racoreasca putin incepeti sa adaugati zaharul, esenta de vanilie si ouale, unul cate unul, amestecand in continuu. Apoi adaugati in ploaie faina, amestecand mereu pana veti obtine un aluat omogen in care veti amesteca la final nucile.

Turnati aluatul intr-o tava (undeva la 20/30cm) si bagati prajitura la cuptorul incalzit in prealabil.
Se coace pentru aproximativ 25 -30 de minute. Dupa ce s-a racit, taiati prajitura cubulete care se pot depozita pentru mai multe zile, ramanand la fel de gustoase. Eu le-am ambalat in folie si le-am tinut la frigider, fiind gustarea dulce ideala de luat la lucru.

Mai multe retete gustoase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Negresa cu nuci.