O reteta savuroasa de rulada de bezea cu zmeura

Adica un fel de surioara mai mica a Pavlovei, dar cum combinatia este atat de minunata, nu ne supara deloc repetitiile :D

Ideea mi-a venit dupa ce Mazi m-a provocat sa fac ceva asemanator. Spre rusinea mea insa, n-am apucat sa o servesc si pe ea cu produsul finit, pentru ca cineva mancacios peste masura (read "Alex"), mi-a devorat opera in intregime, in one sitting :p

Treaba s-a intamplat in felul urmator:

Pentru blatul de bezea, am batut spuma 4 albuse + un praf de sare pana s-au imbatosat bine. Mai departe, am adaugat 200g zahar pudra, lingura cu lingura. La sfarsit rezulta un amestec lucios si tare, pe care l-am asezat (in forma de dreptunghi ;) intr-o tava larga, tapetata cu hartie de copt si l-am copt la 150grade timp de 15-20 de minute. Apoi am rasturnat mega-bezeaua pe o hartie de copt noua si am jupuit-o pe cea veche cu mare grija.

Reteta initiala era cu frisca, dar cum aveam la dispozitie 4 galbenusuri singuratice si triste, m-am gandit sa le ofer o soarta mai buna si sa le transform intr-un lemon curd numai bun de umplut rulada. Plus ca, e lucru bine stiut, lamaie + zmeura = ceva bun :D Asa ca din galbenusurile ramase + 150g zahar + 70g unt (taiat cubulete) + coaja si sucul de la 2 lamai, am facut rapid un lemon curd care sa se infrateasca cu bezeaua. Intai am batut bine galbenusurile cu zaharul si apoi am transferat toate ingredientele intr-o craticioara, la foc mic. Am amestecat (cu multa, multa rabdare) pana ce amestecul a inceput sa se ingroase si sa faca bulbuci pe margine si am stins focul (moment in care crema ar trebui sa aiba consistenta unei smantani groase ;)

Ideea de baza a acestei rulade e ca trebuie sa aveti grija atunci cand o asamblati ca si bezeaua si lemon-curdul sa se fi racit bine. Daca le "impreunati" atunci cand sunt calde, totul o sa se inmoaie si o sa rezulte a big (but very yummy) mess ;) So, cand si bezeaua si crema s-au racorit bine, am intins lemon-curd-ul intr-un strat uniform peste bezea, lasand la una din laturile scurte cam 4 cm liberi. Am presarat deasupra zmeura si am rulat toata afacerea inspre latura scurta cu cei 4 cm liberi.

And that was that!

Ultimul sfat: grabiti-va si mancati-o repede, pana nu se inmoaie bezeaua! ...Desi, daca semanati cat de putin cu noi, sa o dati gata una-doua! E irezistibila!

Cu atat mai bine, avem motiv sa mai facem una :D Next on my list - cu afine ;)

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri