Ingrediente necesare pentru Drob de pasare:
- 0,5 kg pipote de pasare
- 1kg ficat de pasare
- 10 oua
- 3 legaturi marar
- 1 legatura patrunjel
- 3 legaturi ceapa verde
- 1 legatura usturoi verde
- condiment special pt. drob
- sare
- piper
Mod de preparare drob de pasare:
Pipotele si ficatul se fierb, apoi se toaca marunt. Se toaca fin mararul, patrunjelul, ceapa si usturoiul verde. Se amesteca maruntaiele cu verdeata si 4 oua crude. Se asezoneaza cu sare, piper si condimente dupa gust. Se unge o tava cu ulei (20 x 30 cm), se tapeteaza cu pesmet si se toarna compozitia de drob. Din loc in loc se aseaza 5 oua fierte, taiate pe jumatate, si se apasa usor cu mana, pt. ca acestea sa intre in compozitie. Deasupra se intinde glazura facuta din 1-2 albusuri de ou batute bine cu sare si piper. Drobul se coace la 170 de grade, timp de aprox. 40 minute. Drobul de pasare se portioneaza numai dupa ce s-a racit bine si se serveste cu legume proaspete.
Aceasta reteta este oferita de blogul truedelights.ro