500 g maruntaie de miel (ficat, plamani, inima, rinichi),
9-10 oua,
3 legaturi ceapa verde,
1 legatura usturoi verde,
3 legaturi marar,
1 legatura patrunjel,
sare, piper,
condiment special pt drob.
Mod de preparare drob de miel:
Maruntaiele de miel se fierb in apa cu sare, se toaca marunt si se amesteca cu 4 oua crude, verdeata tocata marut, sare, piper si condimente dupa gust. Se unge o tava cu ulei si se presara cu un strat de pesmet. Dimensiuni tava 20 x 30 cm. Se toarna jumatate din compozitia de drob, se aseaza 3-4 oua fierte, intregi, iar apoi, restul compozitiei. Deasupra se unge cu 1-2 albusuri de ou batute bine cu sare si piper.
Cine doreste poate inveli drobul in prapure de miel sau poate turna compozitia in tava imbracata cu un strat subtire de aluat, facut dintr-un ou, 1 lingura unt, sare si 150 g faina.
Drobul de miel se coace la 170 de grade, timp de aprox. 40 minute,
pana se rumeneste deasupra. Se serveste rece, alaturi de legume proaspete.