Aperitive speciale pentru Paste

Rulouri de vinete cu ardei gras

Rulouri de vinete cu ardei gras

5 / 6

Ingrediente necesare pentru Rulouri de vinete cu ardei gras:

  • 2 vinete
  • 8 rosii sau doua si, in rest, pasta/suc de rosii
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 ceapa
  • 2 ardei iuti
  • 2 lingurite coriandru tocat
  • busuioc
  • 1 lamaie
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare rulouri de vinete cu ardei gras:

Intai preparam un sos de rosii. Tocam ardeiul iute (eu n-am pus caci nu suport piscaciunile), ceapa, coriandrul, le amestacam laolalta intr-un blender cu rosiile sau sucul de rosii, adaugam sucul stors de la o lamaie, saram dupa gust, dupa care “terciuim” totul la centrifuga intr-un sos omogen. Acoperim sosul si-l bagam la frigider.
Taiem cototul vinetelor si le taiem pe lung in felii, nici prea subtiri (caci se vor rupe), nici prea groasa (caci nu se vor putea rula), cam jumatate de cm zic eu ca e bine. Pregatim o tigaie in care incingem ulei si calim feliile de vinete. Cand sunt gata (aduca se inmoaie), le scoatem si le saram, lasandu-le putin (de preferinta intr- strecuratoare) sa se scurga de lichidul in exces (mai ales ca absoarbe si mult ulei in timpul calirii). Se curata ardeii grasi de cotoare si seminte, pulpa o taiem fasii lungi. Feliem si patru rosii – cum eu aveam rosii cherry (de la soacra din gradina – yumiiii, yumiiii) doar le-am taiat in jumatate.
In fiecare felie de vanata se ruleaza un manunchi din trei fasii de ardei gras. Se aseaza deasupra cate o felie de rosie si putin busuioc (sau patrunjel).
Fixam rulada cu o scobitoae in care infigem si jumatatea de rosie iar deasupra am asezat o frunzuta verde. Punem toate rulourile in farfurie (sau in alt vas – platou, vas yenna), le asezonam cu ulei de masline, le acoperim cu o folie si le bagam la frigider pentru cel putin o ora (ca si sosul de rosii altfel). Dupa aceea sunt numai bune de savurat. OK Hmm, nu m-au convins sa fiu nebuna dupa vinete dar, cu siguranta, o vorba buna tot le-a pus.

rulouri de vinete cu ardei gras

Cititi mai multe retete pe blogul: casutalaurei.blogspot.com

 Ciuperci pane umplute cu crema de branza

Ciuperci pane umplute cu crema de branza

6 / 6

Ingrediente necesare pentru ciuperci umplute cu crema de branza:

  • 400 gr ciuperci proaspete,micute(oite,vineciori)
  • 4 oua
  • 200 gr telemea de vaca
  • 50 gr cascaval
  • 1 leg marar,patrunjel sau ceapa verde(fiecare alege dupa gust,eu am folosit patrunjel)
  • 100 gr faina
  • 100 gr pesmet
  • sare,piper

Mod de preparare ciuperci pane umplute cu crema de branza:

Indepartati piciorusele ciupercilor,spalati-le si scurgeti-le bine de apa.Amestecati intr-un castron branza cu mararul, 2 oua cascavalul dat pe razatoarea mare,sare si piper dupa gust.

Umpleti ciupercile cu amestecul de branza.
Uniti cate 2 ciuperci, indepartati surplusul de compozitie si prindeti-le cu o scobitoare.

Treceti perechile de ciuperci prin faina, apoi ou batut si , la final, prin pesmet. Se prajesc in ulei incins.
Sunt bune atat calde, cat si reci.

 

O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro

Drob de pasare

Drob de pasare

1 / 6

Ingrediente necesare pentru Drob de pasare:

  • 0,5 kg pipote de pasare
  • 1kg ficat de pasare
  • 10 oua
  • 3 legaturi marar
  • 1 legatura patrunjel
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • condiment special pt. drob
  • sare
  • piper

Mod de preparare drob de pasare:

Pipotele si ficatul se fierb, apoi se toaca marunt. Se toaca fin mararul, patrunjelul, ceapa si usturoiul verde. Se amesteca maruntaiele cu verdeata si 4 oua crude. Se asezoneaza cu sare, piper si condimente dupa gust. Se unge o tava cu ulei (20 x 30 cm), se tapeteaza cu pesmet si se toarna compozitia de drob. Din loc in loc se aseaza 5 oua fierte, taiate pe jumatate, si se apasa usor cu mana, pt. ca acestea sa intre in compozitie. Deasupra se intinde glazura facuta din 1-2 albusuri de ou batute bine cu sare si piper. Drobul se coace la 170 de grade, timp de aprox. 40 minute. Drobul de pasare se portioneaza numai dupa ce s-a racit bine si se serveste cu legume proaspete.

Aceasta reteta este oferita de blogul truedelights.ro

Drob de miel

Drob de miel

2 / 6

Ingrediente necesare pentru Drob de miel:

  • 500 g maruntaie de miel (ficat, plamani, inima, rinichi),
  • 9-10 oua,
  • 3 legaturi ceapa verde,
  • 1 legatura usturoi verde,
  • 3 legaturi marar,
  • 1 legatura patrunjel,
  • sare, piper,
  • condiment special pt drob.

Mod de preparare drob de miel:

Maruntaiele de miel se fierb in apa cu sare, se toaca marunt si se amesteca cu 4 oua crude, verdeata tocata marut, sare, piper si condimente dupa gust. Se unge o tava cu ulei si se presara cu un strat de pesmet. Dimensiuni tava 20 x 30 cm. Se toarna jumatate din compozitia de drob, se aseaza 3-4 oua fierte, intregi, iar apoi, restul compozitiei. Deasupra se unge cu 1-2 albusuri de ou batute bine cu sare si piper.
Cine doreste poate inveli drobul in prapure de miel sau poate turna compozitia in tava imbracata cu un strat subtire de aluat, facut dintr-un ou, 1 lingura unt, sare si 150 g faina.
Drobul de miel se coace la 170 de grade, timp de aprox. 40 minute,
pana se rumeneste deasupra. Se serveste rece, alaturi de legume proaspete.

 

O reteta propusa de blogul truedelights.ro

Tarta cu pui si legume

Tarta cu pui si legume

3 / 6

Ingrediente necesare pentru tarta cu pui si legume:

  • 250 gr foietaj congelat
  • un piept de pui mai marisor (eu am avut de la tara)
  • 200 gr mazare congelata
  • 4 buc ceapa verde
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei capia verde
  • sare dupa gust
  • un pic de chili
  • 1 lingurita rasa curry
  • 3 oua
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare tarta cu pui si legume:

Spalam bine ceapa si ardeii, ceapa o taiem rondele iar ardeii ii tocam marunt. Pieptul de pui dezosat si spalat il taiem cubulete mici. Punem legumele impreuna cu bucatile de pui intr-o tigaie cu uleiul de masline incins. Lasam la calit maxim 5 minute dupa care adaugam mazarea. Nu-i bai daca mazarea nu e dezghetata se va dezgheta rapid in tigaie. Lasam pe foc inca aprox 5 minute adaugand sarea si chili si amestecand din cand in cand. La final adaugam curry, amestecam si oprim focul. Lasam sa se raceasca.
Intre timp noi ne ocupam de foietaj care trebuie sa fie complet decongelat.
Pe masa de lucru tapetata cu faina intindem aluatul sub forma rotunda putin mai mare decat tava in care urmeaza a fi pusa.
Rulam aluatul intins pe sucitor si il asezam cu grija in tava tapetata cu putina faina.
Ouale batute le adaugam peste compozitia de pui cu legume, amestecam, apoi turnam peste aluat si nivelam.
Marginea aluatului o tragem peste compozitie.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 190-200 grade timp de aprox 25-30 minute.
Se poate servi atat calda cat si rece.

tarta cu pui si legume

O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro

 Rulada de Branza cu Oua

Rulada de Branza cu Oua

4 / 6

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru Rulada cu branza de oua:

  • 200 g branza dulce degresata
  • 150 g branza de burduf
  • 150 g telemea
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 3 - 4 oua fierte
  • o conserva mica de morcov si mazare
  • 1 legatura marar

Mod de preparare Rulada cu branza de oua:

Dam pe razatoarea mica branza telemea sau o sfarmam bine cu furculita. Cele 3 feluri de branza impreuna cu untul le amestecam bine, pana obtinem o pasta omogena. Adaugam mararul tocat marunt si il incorporam in amestec.
Legumele din conserva le lasam la scurs, apoi le amestecam cu grija in pasta de branza. Asezam pe masa de lucru o folie de plastic sau de aluminiu. Intindem un strat destul de gros de branza, peste care asezam ouale. Ajutandu-ne de folie, impachetam rulada si o strangem bine la capete. Dam la frigider cateva ore, sau de pe o zi pe alta, dupa care putem s-o feliem.
Rulada are aproximativ 210 calorii la 100 de grame si merge de minune langa o salata de verdeturi.

rulada de branza cu oua

O reteta propusa de blogul furnicuti.blogspot.ro

Rulouri de vinete cu ardei gras
 Ciuperci pane umplute cu crema de branza
Drob de pasare
Drob de miel
Tarta cu pui si legume
 Rulada de Branza cu Oua

Rezumat

Inspira-te pentru meniul de Paste. Pe langa nelipsitele oua rosii, salata verde, ridichi si ceapa verde, pentru masa de Paste poti pregati drob de pui, drob de miel, ciuperci umplute, rulouri cu legume, tarta cu pui si legume.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri