Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 10 oua
- 3 linguri lapte dulce
- 15 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 2 linguri cacao
- 1,5 pachete de unt
- 1-2 fiole esenta de rom
- 1 cana nuci macinate
Mod de preparare:
Se pregateste un blat din 5 albusuri care se bat spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare. Treptat, se adauga 5 galbenusuri si 5 linguri de faina. Se coace compozitia in tava cu hartie de copt. Intre timp, se pregateste un alt blat: 5 albusuri se bat spuma cu 5 linguri de zahar si un praf de sare. Compozitia rezultata se amesteca cu nuca macinata si 1 lingura faina. Se coace compozitia in tava cu hartie de copt. Crema se prepara astfel: se bat 5 galbenusuri cu 5 linguri de zahar si 3 linguri de lapte. Se pun pe foc foarte mic pana se face o compozitie cremoasa care se da la rece. Trebuie amestecat continuu. Separat se freaca untul cu cacao si esenta de rom si apoi se adauga treptat crema de galbenusuri rece. Crema obtinuta se intinde intre blaturi, dar se opreste o parte pentru a imbraca prajitura. Pe deasupra se poate presara nuca macinata.
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor