Ingrediente:

    100-120 g. faina 2 oua, batute usor 300 ml. lapte obisnuit 1 lingurita unt topit 1 lingurita ulei pentru prajit


Mod de preparare:

Puneti faina intr-un castron. Faceti o gaura in centru, adaugati ouale si jumatate din lapte si bateti bine cu telul sau mixerul astfel incat sa obtineti o compozitie neteda si fara cocoloase. Adaugati treptat laptele ramas, untul topit si putina sare. Bateti pana obtineti o compozitie semi-lichida. Lasati sa stea minim 30 minute la rece.
Coaceti cate un polonic de compozitie intr-o tigaie de teflon cu fundul gros. Asezati clatitele pe o farfurie si acoperiti-le cu un capac.


Clatitele le-am umplut cu frisca,caramel si ciocolata.

 

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul bucatariaparadis-ro.blogspot.com