1 / 11

Clatite simple

Acest desert tipic frantuzesc este atat de popular incat este inconjurat de o banalitate nedreapta. Probabil ca ingredientele simple sau timpul foarte scurt de preparare fac din clatite un desert la indemana oricui, iar modalitatile infinite de a le servi le fac atat de versatile si imposibil de refuzat. Numele frantuzesc al clatitelor - crêpe - vine tocmai de la aceasta margine dantelata si ondulata.


Ingrediente:

  • 200 gr de faina
  • 2 oua
  • 300 ml lapte
  • 150 gr apa minerala
  • 2 linguri zahar vanilat
  • 1 praf de sare

 

Lucrand doar cu mixerul, amestecati ouale cu zaharul, sarea si jumatate din cantitatea de lapte.Incepeti sa adaugati in ploaie, treptat, faina, continuand sa amestecati aluatul pentru a nu se forma cocoloase. Integrati treptat toata cantitatea de faina, restul de lapte si apa minerala. Daca nu vreti sa folositi apa minerala, o puteti inlocui cu lapte si sa adaugati la aluat putin bicarbonat. Aluatul astfel obtinut se lasa sa se odihneasca 30 de minute - o ora si apoi se amesteca cu polonicul si se pune intr-o tigaie incinsa, unsa cu un strat subtire de ulei. Aluatul lichid din polonic se pune in mijlocul tigai si se rasuceste intreaga tigaie, astfel incat aluatul sa o acopere uniform. Cand s-a rumenit prima parte (in 1-2 minute) clatita se intoarce cu o paleta lata. De aceasta data noi am servit clatitele pudrate cu putin zahar si cacao si fructe proaspete.

 

 

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri