Va recomandam acesta reteta de afimata si zmeurata, frumos colorate si foarte aromate.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Pentru afinata :

  • 1 kg afine
  • 1 l alcool de 60 de grade
  • 500 kg zahar

Pentru zmeurata:

  • 500 g zmeura
  • 500 g alcool de 60 de grade
  • 250 g zahar

Mod de preparare:

Am spalat separat fructele, le-am lasat intr-un bol cu apa 10 - 15 minute, ca sa iasa musculitele sau alte vietati. Apoi le-am scurs in cate o sita si le-am pus in doua sticle, afinele intr-o sticla, zmeura in alta. Peste fructe am pus zaharul si am amestecat. Lasam fructele cu zaharul la temperatura camerei si agitam sticlele in fiecare zi, pentru ca sa se dizolve zaharul si sa se formeze un sirop. In acest timp, acoperim sticlele cu un tifon, nu le inchidem cu dopul. Dupa o saptamana, adaugam alcoolul peste fructe, amestecam bine si inchidem sticlele si le pastram in camara cam 2-3 luni inainte de a incepe sa le consumam. Vom avea niste bauturi extraordinar de aromate, iar din afinele din sticla putem face niste bomboane fantastice. Zmeurata si afinata au in jur de 280 calorii la 100 de grame.

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul furnicuti.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Afinata si zmeurata.