7 deserturi YUMMY cu fructe

Pandispan cu fructe

Pandispan cu fructe

1 / 7

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pandispan cu fructe:

 

  •  5 oua
  • 170 gr zahar
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de vanilie
  • 100 ml ulei
  • 4 linguri apa
  • un varf de sare

Umplutura cu fructe:

  • 400 gr rabarbura
  • 200 gr caise
  • 100 gr strugurei rosii
  • 5 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  •  2 linguri margarina/unt pentru uns tava

Mod de preparare pandispan cu fructe:

Mai intai spalam fructele rabarbura si caisele. Rabarbura trebuie curatata de pielita si taiata in cubulete mici.
Ungem tava cu margarina sau unt, asezam cubuletele de rabarbura si caisele taiate. Presaram zaharul si zaharul vanilat.
Pregatim blatul: batem albusurile cu praful de sare folosind mixerul la viteza mare. Adaugam zaharul mixand in continuare apoi adaugam galbenusurile, esenta de vanilie, apa si uleiul folosind mixerul la treapta mai mica.
La final adaugam faina amestecata cu praful de copt folosind o spatula.
Turnam compozitia obtinuta peste fructe, apoi asezam si fructele noastre mici si rosii
Dam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 30-35 min.
Scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit rasturnam prajitura pe un o plansa.
Taiem felii si servim! O prajitura - dulce acrisoara

Pe blogul timeaioo.blogspot.ro veti gasi si alte retete delicioase.

 Prajitura cu banane

Prajitura cu banane

2 / 7

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu banane:

  • 150 g unt
  • 200 g zahar brun
  • 3 oua
  • 4 banane bine coapte
  • 270 g faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1 praf de sare
  • pentru ornat ciocolata topita

Mod de preparare prajitura cu banane:

In primul rand am amestecat ingredientele uscate, mai putin zaharul, adica: faina, sarea , praful de copt, si bicarbonatul, apoi: untul l-am taiat bucatele; peste el am pus zaharul brun si zaharul vanilat; le-am mixat bine de tot pana au devenit o crema; apoi am adaugat primul ou, am mixat bine, apoi cel de-al doilea, iar am mixat, apoi al treilea. Abia acum am decojit banaele, le-am rupt bucati mai mari, le-am pus in blender si peste el am pus repede sucul de lamaie ca sa nu se oxideze bananele. Piureul rezultat l-am turnat peste crema de unt si oua, apoi am turnat amestecul de ingrediente uscate. Compozitia am turnat-o intr-o forma de tort cu diametrul de 25 cm, am dat la cuptor cam 50 de minute, dupa testul cu scobitoarea. Cand am scos tava din cuptor, am crezut ca inca nu se facuse, deoarece prajiturica inca mi se parea moale, dar a fost ok, dupa ce se raceste, obtinem un blat pufos si usor umed. Dupa ce se raceste, putem pudra cu zahar prajiturica, dar pentru ca la mine s-a crapat un pic, am optat pentru ciocolata topita, ca sa o maschez un pic . Am lasat-o la frigider 15 minute ca sa se intaresca si ciocolata.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro

 

 Budinca de mere

Budinca de mere

3 / 7

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru budinca de mere:

  • 500 gr mere
  • 6 oua
  • 150 gr unt
  • 150 gr zahar vanilat
  • 100 gr faina
  • esenta de rom
  • putin unt pentru uns forma

Mod de preparare budinca de mere:

Merele curatate se dau pe razatoare si se amesteca cu romul. Bateti albusurile spuma.

Intr-un vas amestecati ouale, zaharul si untul. Integrati faina treptat, apoi merele si spuma.

Turnati amestecul in forme ceramice termorezistente unse cu unt si dati la cuptor pentru aproximativ o ora.

Budinca se rastoarna pe farfurii si se serveste cu zahar amestecat cu scortisoara si bucatele de migdale.

O reteta oferita de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

 Tarta cu Fructe

Tarta cu Fructe

4 / 7

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu fructe:

Pentru o tava de 30 de cm am folosit:

  • 100 g unt rece
  • 200 g faina
  • 1 galbenus pentru blat
  • 2 linguri zahar pudra
  • 50 ml apa foarte rece
  • 650 ml lapte
  • 3 oua + 1 galbenus pentru crema
  • 80 g zahar fin
  • o pastaie de vanilie
  • 40 g amidon

Mod de preparare tarta cu fructe:

Pregatim aluatul dupa metoda bine cunoscuta: cernem faina intr-un vas si adaugam untul rece taiat cubulete. Cu o furculita pasam untul pana amestecul incepe sa semene cu niste firmituri si amestecam cu zaharul pudra. Adaugam galbenusul si il omogenizam.
Din apa foarte rece (pe care am obtinut-o din 2 cuburi de gheata si putina apa rece), luam cate 2-3 linguri si le amestecam in faina. Daca e nevoie, mai punem 1-2 linguri, ca sa obtinem un aluat omogen si elastic. Pentru toate operatiunile, am folosit doar furculita, ca sa nu-l incalzesc cu mainile. Formam o bila din aluat, o invelim in folie si o lasam vreo 30 de minute la frigider.
Intre timp punem laptele si vanilia la foc mic, pana ajunge aproape la punctul de fierbere. Dam de pe foc si lasam sa se raceasca si sa infuzeze. Despicam batonul de vanilie si il crestam. Razuim miezul de vanilie si il punem inapoi in lapte.
Dupa timpul de relaxare, intindem aluatul pe o suprafata presarata cu faina si il asezam apoi in tava, inclusiv pe pereti. Intepam din loc in aluatul cu o furculita si il mai punem la frigider vreo 15 minute. Incingem cuptorul la 180 de grade, iar peste aluat asezam o hartie de copt peste care urmeaza boabe de fasole, sau in lipsa, paste :) Asta ca sa stea aluatul si sa nu-si strice forma. Coacem blatul la 180 de grade 15 minute, apoi aruncam pastele si hartia de copt si mai coacem vreo 7-8 minute. Scoatem de la cuptor si lasam sa se racoreasca putin, pana terminam de pregatit crema.

Batem ouale si galbenusul impreuna cu zaharul. Dizolvam amidonul in cateva linguri din laptele cu vanilie si le amestecam pe toate cu ouale. Tunam crema peste blat si punem inapoi la cuptor pentru vreo ora, la 180 de grade, pana cand crema se intareste pe margini si blatul se rumeneste pe margini. Chiar in mijloc crema este putin lichida, ea se va intari pe masura ce se raceste.
Ornam cu multe fructe divers colorate, noi am folosit ananas, capsuni, afine, nectarine, kiwi.

O reteta oferita de blogul furnicuti.blogspot.ro

 Prajitura cu fructe

Prajitura cu fructe

5 / 7

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu fructe:

  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • o cana de zahar
  • o cana 1/2 faina cernuta ca pentru o prajitura pufoasa
  • vanilie
  • un praf de copt
  • orice fel de fructe vrem sa folosim

Mod de preparare prajitura cu fructe:

Preincalzim cuptorul la 200 grade C. Pregatim si tava pentru prajitura ungand-o cu unt si tapetand-o cu faina. Intr-un bol, frecam zaharul cu galbenusurile si patru linguri de apa fiarta, adaugam uleiul si faina, mixam in continuare pana la omogenizarea completa a tuturor ingredientelor. In alt bol (unul mai inamlt) batem albusurile spuma (teapana – hei, aici nu mi-a iesit pasienta de data asta, dupa cum v-am spus albusurile nu s-au facut tepene)si le amestecam cu compozitia de oua. Deasupra presaram rubarbura taiata destul de marunt (pentru fructele abia spalate – dati-le prin putina faina inainte) pe toata suprafata compozitiei intinse in tava si bagam la cuptor. Ca pentru orice pandispan cu albusuri batute spuma, primele douazeci de minute sunt sfinte – nu deschidem usa cuptorului – asta daca nu vrem sa se lase pandispanul. Dupa aceasta perioada de timp, putem verifica din cand in cand daca e gata. Cea mai sigura metoda, e sa infigem o scobitoare in blat, daca iasa curata, e gata, daca nu, o mai lasam 10 minute dupa care o verificam iar. La sfarsit presaram zahar pudra cat prajitura este calduta inca, si o taiem patratele - nu prea mici caci fiind o prajitura rustica, se papa in felie sanatoasa

O reteta propusa de blogul: http://casutalaurei.blogspot.com
 

Prajitura cu visine din visinata

Prajitura cu visine din visinata

6 / 7

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura cu visine din visinata:

Blat:

  • 5 oua
  • 10 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 3 linguri lapte
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 10 linguri faina

Crema:

  • 1 cana cu visine din visinata
  • 100 g unt
  • 1 cana nuci macinate
  • 6 bucati rahat
  • esenta de rom
  • 2-3 linguri cacao
  • 2-3 linguri lapte

Sirop:

  • 1 plic ciocolata calda
  • 150 ml apa
  • esenta de rom

Glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 2 linguri frisca lichida

Decor:

  • nuca de cocos

Mod de preparare prajitura cu visine din visinata:

Blat:

Se mixeaza albusurile cu zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, laptele, esenta, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se amesteca bine si se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt. Se coace timp de 15-20 minute. Se scoate din tava, se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala. (Dimensiuni tava 26 x 17 cm.) Partea de jos se insiropeaza cu ciocolata calda preparata cu apa si aromatizata cu esenta de rom. Partea de deasupra se faramiteaza si se foloseste la crema.

Crema:

Se amesteca untul cu nucile macinate, rahatul trecut prin masina de tocat, visinele fara samburi, cacaoa, laptele, esenta de rom si blatul faramitat. Se amesteca bine, iar daca nu se leaga de ajuns, se mai adauga lapte.

Glazura:

Untul si frisca lichida se pun intr-un vas pe foc si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata, amestecand pana la topirea completa.
Asamblarea:
Se intinde crema peste blatul insiropat, se toarna glazura si se presara nuca de cocos. Se lasa la rece pana se incheaga, apoi se taie dupa preferinta.

O reteta propus de blogul truedelights.ro

 Salata de fructe

Salata de fructe

7 / 7

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata de fructe:

Salata facuta de mine azi a fost cu mere, mandarine, portocale, banane, un kiwi, cateva stafide, zeama de portocala, putin coniac, iaurt.

Fructele le decojesc, apoi la tai cubulete marisoare, le amestec cu coniac si cu sucul de portocala si le servesc cu frisca sau cu iaurt (e mai dietetic asa). Daca vreti ca salata sa fie de post, puneti frisca vegetala sau serviti-o ca atare.
 

O reteta propusa de blogul caietul-cu-retete.blogspot.ro

 

Pandispan cu fructe
 Prajitura cu banane
 Budinca de mere
 Tarta cu Fructe
 Prajitura cu fructe
Prajitura cu visine din visinata
 Salata de fructe

Rezumat

Astazi avem in meniu 7 prajituri cu fructe de care va veti indragosti imediat. Toate sunt delicioase si extrem de gustoase. Sa ne spuneti de care v-ati indragostit cel mai tare!

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri