Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu banane:
- 150 g unt
- 200 g zahar brun
- 3 oua
- 4 banane bine coapte
- 270 g faina
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
- 1/3 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura suc de lamaie
- 1 praf de sare
- pentru ornat ciocolata topita
Mod de preparare prajitura cu banane:
In primul rand am amestecat ingredientele uscate, mai putin zaharul, adica: faina, sarea , praful de copt, si bicarbonatul, apoi: untul l-am taiat bucatele; peste el am pus zaharul brun si zaharul vanilat; le-am mixat bine de tot pana au devenit o crema; apoi am adaugat primul ou, am mixat bine, apoi cel de-al doilea, iar am mixat, apoi al treilea. Abia acum am decojit banaele, le-am rupt bucati mai mari, le-am pus in blender si peste el am pus repede sucul de lamaie ca sa nu se oxideze bananele. Piureul rezultat l-am turnat peste crema de unt si oua, apoi am turnat amestecul de ingrediente uscate. Compozitia am turnat-o intr-o forma de tort cu diametrul de 25 cm, am dat la cuptor cam 50 de minute, dupa testul cu scobitoarea. Cand am scos tava din cuptor, am crezut ca inca nu se facuse, deoarece prajiturica inca mi se parea moale, dar a fost ok, dupa ce se raceste, obtinem un blat pufos si usor umed. Dupa ce se raceste, putem pudra cu zahar prajiturica, dar pentru ca la mine s-a crapat un pic, am optat pentru ciocolata topita, ca sa o maschez un pic . Am lasat-o la frigider 15 minute ca sa se intaresca si ciocolata.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro