Ingrediente:
Blat: 125 g unt, 75 g zahar pudra, 2 galbenusuri de ou, 2 linguri lapte, 250 g faina
Umplutura: 300 g capsuni, 1/2 cana apa, 1/2 cana zahar, 1 lingurita gelatina.
Decor: 2 albusuri, 6 linguri zahar, 2 picaturi zeama de lamaie, esenta de vanilie
Preparare:
Se face o crema din unt si zahar, se adauga galbenusurile si faina. Cand aluatul s-a uniformizat si seamana cu niste firimituri mai mari, se adauga laptele. Se framanta, se pune in folie alimentara si se lasa 15-20 minute la frigider. Aluatul se intinde apoi in foaie subtire, se decupeaza forme rotunde si se garnisesc formele de tarte, unse mai intai cu ulei si tapetate cu faina. Se dau la cuptor pentru 15-20 minute.
Umplutura:
Se face un sirop gros din apa si zahar. Capsunile spalate, se taie in bucati mai mici si se pun in sirop. Se lasa la fiert 3-4 minute. Se adauga gelatina inmuiata in o lingura cu apa si topita pe baie de aburi.
Se mixeaza albusurile cu zaharul, zeama de lamaie si esenta de vanilie pana se obtine o bezea pufoasa.
Se umplu tartele cu jeleul de capsuni iar deasupra se aseaza bezeaua. Se dau din nou la cuptor pt inca 5-7 minute. Se servesc reci decorate cu capsuni intregi si frunze de menta.
Mai multe retete gustoase puteti gasi pe truedelights.wordpress.com
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice