Dificultate: redusa
Ingrediente:
Pune-ți o dorință (sau 3): De ce suflăm în lumânări la zilele de...

- 6 oua
- 300g zahar
- 200ml smantana
- 250g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 800 g piersici
- sare
- 1 lingura esenta de rom
- 50 g nuci
- 1 plic zahar vanilat
- 50 g zahar praf
- 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Piersicile se spala, se scot samburii, dupa care se taie in felii lungi. Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma, adaugandu-se treptat zaharul si esenta de rom. Cand s-a omogenizat bine se adauga galbenusurile, smantana, zaharul vanilat, un praf de sare. Se amesteca bine, si treptat se adauga faina si praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se niveleaza si se asaza fructele in mod uniform. Nucile zbrobite si scortisoara pisata se presara deasupra piersicilor. Se baga prajitura in cuptorul incalzit dinainte, la foc potrivit, pana ce se rumeneste uniform. Prajitura se serveste calda, cu zahar pudra presarat deasupra.
5 Ceaiuri extraordinare cu arome de Crăciun

Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili