Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 6 oua
- 300g zahar
- 200ml smantana
- 250g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 800 g piersici
- sare
- 1 lingura esenta de rom
- 50 g nuci
- 1 plic zahar vanilat
- 50 g zahar praf
- 1/2 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Piersicile se spala, se scot samburii, dupa care se taie in felii lungi. Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma, adaugandu-se treptat zaharul si esenta de rom. Cand s-a omogenizat bine se adauga galbenusurile, smantana, zaharul vanilat, un praf de sare. Se amesteca bine, si treptat se adauga faina si praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se niveleaza si se asaza fructele in mod uniform. Nucile zbrobite si scortisoara pisata se presara deasupra piersicilor. Se baga prajitura in cuptorul incalzit dinainte, la foc potrivit, pana ce se rumeneste uniform. Prajitura se serveste calda, cu zahar pudra presarat deasupra.

Concert umanitar pentru victimele cutremurului din Turcia
Ce trebuie să faci în timpul unui cutremur. Ce trebuie să conțină rucsacul de urgență
The Story of Autism rescrie povestea copiilor cu autism şi lansează o campanie de strângere de fonduri
Copiii din Turcia și Siria sunt în risc vital. Salvați Copiii România anunță un mecanism de ajutor imediat