Ingrediente necesare pentru mucenici muntenesti cu zeama:
Mucenicii:
1 punga mucenici
sau puteti face d-voastra un aluat din: 500 gr faina, 250 ml apa, o lingura ulei+ un praf de sare, il framantati, il taiati cu forma si il uscati.
Supa:
2 litri apa
1 ceasca nuca macinata
zahar dupa gust
2 lingurite cu varf de scortisoara
1 plic zahar vanilat
o esenta de rom
coaja rasa de la o lamaie si o portocala
Mod de preparare muncenici muntenesti cu zeama:
Pune apa la fiert cu zahar, zahar vanilat si coaja de lamaie. Cand a clocotit pune mucenicii si lasa-i sa fiarba timp de 30 min.
Fix in momentul cand ai stins focul, toarna si romul, astfel vei fi sigura ca esenta nu se va evapora in momentul fierberii, iar lichidul va pastra aroma deosebit de placuta.
Se servesc cu nuca macinata si scortisoara.
Mucenicii cu zeama se servesc de preferinta reci, sunt mai gustosi, cel putin asa mi se par mie!
In nici un caz nu se pune esenta de rom si scortisoara in timpul fierberii, pentru ca mucenicii si lichidul vor avea o culoare cenusie, destul de neplacuta.