Tarta cu cirese, grozava pentru zilele calduroase de vara. Este savuroasa si usor de preparat.

Dificultate: redusa

Ingrediente :

Aluat :

  • 200 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 1/4 baton vanilie (miezul ras cu cutitul)
  • 200 g faina
  • 150 g alune macinate

Umplutura

  • 50 g unt
  • 30 g zahar
  • 1 varf de cutit sare
  • 1/4 baton de vanilie (miezul ras)
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 100 g martipan
  • 2 oua
  • 20 g faina
  • 1 kg cirese dulci

Mod de preparare:

Se pregateste aluatul, se amesteca toate condimentele, dupa care se framanta, se acopera si se tine doua ore la rece. Se intinde o foaie groasa si se imbraca o forma rotunda cu peretii detasabili. Se inteapa aluatul (doar pe fundul formei) si se coace la 200°C, mai intai 12-15 minute, acoperit cu hartie pentru copt, iar dupa ce s-a indepartat hartia, inca 5-8 minute. Intre timp, se prepara umplutura : se freaca spuma untul, zaharul, sarea, vanilia, coaja rasa de lamaie si martipanul taiat cubulete fine, se adauga ouale, faina, se amesteca bine si se toarna peste aluatul fierbinte. Se da tarta la cuptor, se coace circa 20 de minute, se lasa sa se raceasca si se presara peste ea ciresele spalate, scurse de apa si curatate de samburi.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Tarta cu cirese.