Ingrediente:
- 5 oua
- 10 linguri zahar tos
- 5 linguri zahar farin
- 6 linguri faina
- 5 linguri ulei
- o lingura cacao
- o lingura cu coaja de lamaie rasa
- praf de copt
- esenta de vanilie
- esenta de rom
Mod de preparare:
5 albusuri se bat cu 10 linguri de zahar tos pana se obtine bezeaua.Se adauga 5 linguri de ulei si praful de copt stins in zeama de lamaie, apoi se pun 6 linguri de faina amestacand usor. Se imparte compozitia in doua. In prima se pun lamaia rasa si esenta de vanilie,iar in a doua esenta de vanilie si o lingura de cacao.
Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde compozitia alba si deasupra cea cu cacao.
Se coace in cuptorul deja incalzit, aprox 20 min. In timp ce se coace se pregateste glazura astfel:
5 galbenusuri,esenta de vanilie si 5 linguri zahar farin se bat cu mixerul pana se ingroasa si se deschid la culoare. Cand este aproape gata ,prajitura se scoate din cuptor si se pune deasupra glazura de galbenusuri.Se da din nou la cuptor pentru 5-10 minute, pana se intareste glazura. Se taie dupa preferinta, trecand tot timpul cutitul prin apa.
Sfat:
Pentru a se vedea mai bine cele “3 culori”,foloseste oua cu coaja rosie sau oua de tara,acestea au galbenusul de un galben mai pronuntat.
Pofta buna!
Pe blogul truedelights.wordpress.com veti gasi mai multe retete interesante
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.