Desertul preferat de intreaga familie: chef pufos cu nuci.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 7 oua
  • 14 linguri zahar
  • 14 linguri faina
  • 14 linguri ulei
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri cacao
  • 1/2 pachetel zahar vanilat
  • miez de nuca

Mod de preparare:

Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma, treptat se adauga zaharul si se bate in continuare pana se obtine o bezea. Se adauga galbenusurile unul cate unul, treptat uleiul si se bate cu telul, avand grija sa nu se lase compozitia. Se adauga praful se copt stins cu zeama de lamaie, vanilie, un praf de sare, miezul de nuca si apoi faina. Compozitia se imparte in doua, o parte va ramane alba, iar cealalta se amesteca cu cacao. Se unge cu ulei o tava, se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia alba si deasupra ei pe cea de cacao. Se da la cuptor cam 50 de minute, pana capata o culoare maronie.

Puteti incerca si aceasta reteta de chec cu spuma de visine!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Chec pufos.