E ceva ce-mi merge direct la inima! Spanac aromat cu nucsoara + branza + seminte de pin, toate intr-un invelis crocant si perfect? That's what I call comfort food :D

Zisa si "placinta greceasca cu spanac" sau, poate "copita de spanac"? Nu, asta nu, desi I find the greek name extremely funny :p Pana acum n-am fost in Grecia (sper sa remediem curand situatia) si, dintotdeauna, cand ma gandesc la bucataria greceasca, la placinta asta poftesc cel mai mult.

Am citit multe retete, dar pana la urma am mers pe mana genialului domn Lebovitz si trebuie sa recunosc - copita mea de spanac a iesit lovely:

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de placinta
  • 50g unt topit + ulei de masline (pentru uns foile)

Umplutura:

  • 1 ceapa, tocata marunt si calita in 2 linguri de ulei de masline pana devine sticloasa
  • 350g spanac spalat bine de tot, oparit in apa sarata cateva minute, scurs si tocat marunt
  • 350g feta sau o telemea mai grasa, sfaramata
  • un praf de nucsoara
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1 legatura mica de patrunjel si una de marar, tocate marunt
  • 1 mana de seminte de pin, pentru un pic de crunch
  • 2 oua
  • 2 linguri de zeama de lamaie

+ seminte de susan alb si negru, de aruncat artistic deasupra ;)

Am amestecat ingredientele pentru umplutura si am asamblat placintele dupa cum urmeaza:

Am intins o foaie de placinta, am uns-o cu amestecul de unt & ulei de masline, am asezat inca o foie deasupra, am uns-o bine si pe ea. Am asezat 3-4 linguri de umplutura la un capat al foii, pe latura mica, lasand cam 5-6 cm liberi spre marigine. Am impaturit cele 2 laturi lungi ale foilor peste umplutura, astfel incat sa rezulte un dreptughi lung, care are umplutura la un capat.

Am uns din nou cu unt toata treaba, si apoi, incepand de la capatul dinspre mine, am inceput sa impaturesc placinta pe diagonala, astfel incat sa rezulte un triunghi (sper ca pozele sa fie mai elocvente decat mine - geometria nu a fost niciodata punctul meu forte :p) La fiecare noua impaturire, am uns din nou foile cu unt & UM (I had to, ca sa fiu sigura ca copita mea o sa fie crocanta, asa cum imi doream). La final am tranfserat pacintele in tava, le-am presarat cu susan alb si negru, si le-am copt la 180grade timp de 15-20 de minute, pana s-au facut aurii si perfecte.

Pam-pam!

Mai multe retete delicioase puteti gasi pe blogul leblogpiquant.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri