Eclerele le-am facut dupa reteta de aluat de choix-a-la-creme, adica asa: 75 ml apa, 50 ml ulei, un praf de sare - acestea se pun la fiert. Cand amestecul da in clocot se adauga treptat 3-4 linguri de faina, se amesteca putin pe foc apoi se da vasul deoparte si se continua amestecatul ingloband 3 oua, pe rand. Aluatul final trebuie sa fie ca o pasta groasa. Am pus aluat cu poşul pe tava unsa putin cu ulei, asa ca in imagine, adica atat sub forma de ecler cat si de gogosele. marimea fiecaruia o stabiliti voi:
Se lasa la cuptor la foc potrivit - 180 de grade - cam 15 maxim 20 de minute.
Cand sunt usor rumenite, se scoate tava si se asteapta sa se racoreasca, dupa care se dezlipesc cu ajutorul unei lame de cutit. Dupa aceea se taie in doua jumatati pe lungime, sau, daca nu au iesit prea bombate, se pun doua cate doua, intre ele fiind orice aperitiv de tip salata sau alt amestec doriti.Eu am folosit o salata de primavara din rulada de curcan, ridichi, castraveti - toate taiate cubulete, marar tocat marunt, sare.
Budinca de gris cu mere | Retete de diversificare

Am amestecat totul cu un sos facut din jumatate maioneza, jumatate iaurt si zeama de la o jumatate de lamaie mica.
Pofta buna! :)
Merită să le încerci: 6 preparate delicioase specifice bucătăriei...

Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul caietul-cu-retete.blogspot.com
Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili