5 retete speciale pentru Ziua Indragostitilor si Dragobete

 Red velvet cake-prajitura de catifea rosie

Red velvet cake-prajitura de catifea rosie

1 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura de catifea rosie:

Am folosit pentru blat:

  • 250 g faina pentru prajituri
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri cacao
  • 115 g unt
  • 300 g zahar
  • 2 oua mari
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 240 ml lapte batut
  • 2 linguri colorant alimentar rosu
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Mod de preparare prajitura de catifea rosie:


Am incins cuptorul la 175 C, faina, cacaoa si sarea le-am amestecat intr-un bol si am pus bolul deoparte. Intr-un alt bol am mixat bine de tot zaharul cu untul pana am obtinut o crema pufoasa. Apoi am adaugat ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Am adaugat apoi o parte din amestecul de faina, cacao si sare si am mixat din nou. Am amestecat laptele batut cu colorantul alimentar. Am alternat amestecul de lapte batut si cel de faina cu cacao pana s-au incorporat toate perfect. La sfarsit de tot am stins bicarbonatul de sodiu cu otetul si l-am adaugat peste compozitie. Acum bineinteles ca nu putem sa nu ne gandim ca acest blat are colorant alimentar. Sincera sa fiu, m-am gandit sa inlocuiesc colorantul cu suc de sfecla insa nu stiam cum o sa iasa culoarea si nici nu aveam timp sa alerg prin piata dupa sfecla la ora aia. Asa ca am facut cum a zis reteta consolandu-ma cu gandul ca o bucatica din asta nu poate avea prea multe E-uri in ea. Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava patrata tapetata cu unt si faina (a mea a avut 26x26). Reteta zicea ca blatul trebuie tinut la cuptor cam 20-25 de minute, eu l-am lasat cam 30 caci mi s-a parut necopt. E un blat un pic neobisnuit deoarece atunci cand il atingem cu degetul e un pic lipicios si cu suprafata lucioasa. Dupa cum va spuneam, si dupa ce se raceste, acest blat are o textura la suprafata usor lucioasa si lipicioasa, dar si oarecum elastica. Aceasta este textura lui. Insa pentru ca este asa, va fi foarte dificil de taiat, asa ca va pentru a face sectionarea mai usoara trebuie sa punem blatul respectiv in congelator pentru o ora. Odata scos din congelator, el va fi tare si se va taia mai usor.

Pentru crema avem nevoie de:

  • 250 g crema de branza (eu am pus Philadelphia)
  • 250 g mascarpone
  • 1 plic zahar vanilat
  • 115 g zahar pudra
  • 360 ml frisca lichida

Intr-un bol am amestecat crema de branza si mascarpone impreuna cu zaharul vanilat si zaharul pudra. Frisca lichida am mixat-o bine de tot pana s-a intarit si am adaugat-o amestecului de branza. Peste prima foaie de blat am pus o jumatate din crema de branza formata. A doua foaie de blat si apoi cealalta jumatate de crema de branza. Am intins bine crema peste blat si am presarat blatul cu nuca de cocos razuita. Am dat prajiturica la rece pentru 2 ore si gata.

Pe blogul andreeachinesefood.blogspot.ro veti descoperi o multime de alte retete delicioase.

Negresa cu nuci

Negresa cu nuci

2 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru negresa cu nuci:

  • 150 g unt
  • 200 g zahar,
  • 3 linguri lapte
  • 2-3 linguri cacao
  • miez de nuca
  • 3 oua
  • esenta de vanilie
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt

Mod de preparare negresa cu nuci:

Se pun intr-un vas untul, zaharul, laptele, cacaoa si se fierb pana cand se topeste untul, amestecand continuu. Se opreste focul si se adauga nucile. Se lasa amestecul sa se raceasca bine, apoi se adauga galbenusurile, esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt, iar la final se incorporeaza usor, albusurile batute spuma.
Se toarna aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace timp de 20-25 minute, la 180 de grade.
Negresa cu nuci se lasa sa se raceasca si se taie dupa preferinta.
Se poate servi ca atare, pudrata cu zahar sau decorata cu ciocolata topita.

Aceasta reteta a fost oferita de blogul truedelights.ro

Tort Valentine\'s

Tort Valentine's

3 / 5

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru Tort Valentine's:

Pentru blat:

  • 3 oua
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cafea lichida
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 gr faina

Crema:

  • 1 plic budinca vanilie
  • 450 ml lapte
  •  2-3 linguri zahar
  • 100 gr unt
  • 100 gr zmeura

Sirop:

  • apa + zahar pudra + esenta vanilie

Pt ornat:

  • 250 ml frisca lichida neindulcita (daca folositi indulcita nu mai adaugati zahar)
  • 1 plic intaritor frisca
  • 2-3 ling. zahar pudra
  • 100 gr zmeura
  • 13-14 piscoturi , apa cu 5-6 linguri cafea

Mod de preparare Tort Valentine's:

Blat: Batem ouale tare pana se deschid la culoare. Adaugam apoi pe rand mixand pe treapta mica: zaharul, zaharul vanilat, uleiul si cafeaua lichida. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Bagam la cuptorul preincalzit la 175 grade timp de 25-30 min. Tava folosita de mine e o inimioara de 208/218 mm.

Crema: pregatim budinca conform instructiunilor de pe plic. Dupa ce o luam de pe foc, adaugam untul amestecand pana se incorporeaza bine apoi lasam la racit cateva minute. Adaugam zmeura si amestecam bine. Crema o sa capete o culoare roz cu buburuze rosii.
Pregatim si frisca pentru ornat. Batem frisca lichida cu un intaritor de frisca si 2-3 linguri de zahar pudra si cand s-a intarit adaugam si zmeura si mai mixam ctv minute pana se incorporeaze bine. Bagam la frigider pana avem nevoie de ea.
Blatul racit il taiem in doua.
Asezam prima foaie si o insiropam cu siropul obtinut din apa, zahar pudra si esenta de vanilie. Turnam peste prima foaie crema, nivelam, apoi asezam a doua foaie si o insiropam si pe aceasta. Imbracam apoi tot tortul in frisca cu zmeura.
De jur imprejur asezam piscoturile taiate in doua si inmuiate doar pe o parte in apa cu cafea.
In mijloc am facut o inimioara.

Blogul timeaioo.blogspot.ro va propune si alte retete excelente.

Inghetata parfe in 2 culori

Inghetata parfe in 2 culori

4 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata parfe in 2 culori:

  • 300 ml frisca
  • 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat 
  • 1 lingura cacao

Mod de preparare:

Incepeti cu frisca, pe care o bateti spuma si o puneti deoparte. Spargeti ouale, separati albusurile de galbenusuri. Intr-un bol mai mare decat cel in care ati batut frisca, bateti spuma cele 3 albusuri, folosindu-va de mixer, adaugati treptat zaharul si zaharul vanilat, mixati pana la topirea zaharului, adaugati cele 3 galbenusuri si amestecati cu miscari blande, folosind o spatula pentru incorporarea acestora in spuma de albusuri. Adaugati aici si frisca batuta, amestecand tot asa bland, sa nu se lase spuma. Impartiti compozitia in 2 parti. Intr-una din ele adaugati cacao cernuta si omogenizati compozitia. Veti avea o parte de compozitie de culare galbena pal, iar cealalta cu cacao un maro deschis. Turnati cele 2 compozitii intr-o cutie de plastic, alternand culorile, sau daca doriti, compozitia galbena intr-o jumatate de cutie, iar cea maro, in jumatatea ramasa, asta ramane la alegerea voastra. Se tine in congelator cam 4 ore. Eu am avut o cutie de inghetata din comert in care am congelat parfe-ul. Din cantitatea de ingrediente pe care am avut-o, mi-a iesit fix o cutie. Am servit inghetata taiata felii sau sub forma de globuri, pe care le-am obtinut cu ajutorul lingurii de inghetata, am decorat cu topping de visine si fructe congelate. Cam asta a fost!

O reteta oferita de blogul dulcesarat.blogspot.ro

 Inimioare de ciocolata

Inimioare de ciocolata

5 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inimioare de ciocolata:

  • 200 grame faina
  • 50 gr cacao
  • 1/2 praf de copt
  • un praf de sare
  • 50 grame ciocolata
  • 100 grame unt
  • 100 grame zahar
  • 1 ou

Mod de preparare inimioare de ciocolata:


1. Amestecati faina, praful de copt si cacaoa.

2. In bain-marie topiti ciocolata, adaugati untul si incorporati si zaharul.

 

3. Cand s-au topit ingredientele, lasati sa se raceasca usor si dupa ce ati adaugat un ou, bateti bine cu mixerul.

3. Adaugati treptat amestecul de faina si amestecati bine. Puneti aluatul la rece 30 de minute si apoi intindeti-l pe o suprafata pudrata cu faina. Decupati inimioare (eventual le puteti decora cu alune tocate) si asezati-le pe o tava pe care ati intins hartie de copt.

 

4. Coaceti 10-15 minute.

O reteta propusa de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

 Red velvet cake-prajitura de catifea rosie
Negresa cu nuci
Tort Valentine\'s
Inghetata parfe in 2 culori
 Inimioare de ciocolata

Rezumat

Luna februarie este declarata Luna Dragostei. Fie ca sarbatoriti Ziua Indragostitilor sau Dragobetele, ganditi-va la ceva special. La o cina romantica, cu un meniu special. Rasfatati-va iubitii sau sotii cu cele mai rafinate deserturi.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri