1 / 6

Red velvet cake-prajitura de catifea rosie

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prajitura de catifea rosie:

Am folosit pentru blat:

  • 250 g faina pentru prajituri
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri cacao
  • 115 g unt
  • 300 g zahar
  • 2 oua mari
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 240 ml lapte batut
  • 2 linguri colorant alimentar rosu
  • 1 lingurita otet
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Mod de preparare prajitura de catifea rosie:


Am incins cuptorul la 175 C, faina, cacaoa si sarea le-am amestecat intr-un bol si am pus bolul deoparte. Intr-un alt bol am mixat bine de tot zaharul cu untul pana am obtinut o crema pufoasa. Apoi am adaugat ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Am adaugat apoi o parte din amestecul de faina, cacao si sare si am mixat din nou. Am amestecat laptele batut cu colorantul alimentar. Am alternat amestecul de lapte batut si cel de faina cu cacao pana s-au incorporat toate perfect. La sfarsit de tot am stins bicarbonatul de sodiu cu otetul si l-am adaugat peste compozitie. Acum bineinteles ca nu putem sa nu ne gandim ca acest blat are colorant alimentar. Sincera sa fiu, m-am gandit sa inlocuiesc colorantul cu suc de sfecla insa nu stiam cum o sa iasa culoarea si nici nu aveam timp sa alerg prin piata dupa sfecla la ora aia. Asa ca am facut cum a zis reteta consolandu-ma cu gandul ca o bucatica din asta nu poate avea prea multe E-uri in ea. Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava patrata tapetata cu unt si faina (a mea a avut 26x26). Reteta zicea ca blatul trebuie tinut la cuptor cam 20-25 de minute, eu l-am lasat cam 30 caci mi s-a parut necopt. E un blat un pic neobisnuit deoarece atunci cand il atingem cu degetul e un pic lipicios si cu suprafata lucioasa. Dupa cum va spuneam, si dupa ce se raceste, acest blat are o textura la suprafata usor lucioasa si lipicioasa, dar si oarecum elastica. Aceasta este textura lui. Insa pentru ca este asa, va fi foarte dificil de taiat, asa ca va pentru a face sectionarea mai usoara trebuie sa punem blatul respectiv in congelator pentru o ora. Odata scos din congelator, el va fi tare si se va taia mai usor.

Pentru crema avem nevoie de:

  • 250 g crema de branza (eu am pus Philadelphia)
  • 250 g mascarpone
  • 1 plic zahar vanilat
  • 115 g zahar pudra
  • 360 ml frisca lichida

Intr-un bol am amestecat crema de branza si mascarpone impreuna cu zaharul vanilat si zaharul pudra. Frisca lichida am mixat-o bine de tot pana s-a intarit si am adaugat-o amestecului de branza. Peste prima foaie de blat am pus o jumatate din crema de branza formata. A doua foaie de blat si apoi cealalta jumatate de crema de branza. Am intins bine crema peste blat si am presarat blatul cu nuca de cocos razuita. Am dat prajiturica la rece pentru 2 ore si gata.

Pe blogul andreeachinesefood.blogspot.ro veti descoperi o multime de alte retete delicioase.

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri