Idei pentru o cina romantica

Pasta de masline negre

Pasta de masline negre

1 / 5

Ingrediente necesare pentru pasta de masline negre:

  • 300 g masline negre fara samburi
  • 50 g unt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • patrunjel verde

Mod de preparare pasta de masline negre:

Maslinele si untul se pun in blender si se paseaza pana cand se obtine o pasta uniforma.
Se adauga zeama de lamaie dupa gust si se amesteca bine.
In cazul in care maslinele sunt nesarate se adauga si un praf de sare.
Untul poate fi inlocuit cu 2-3 linguri cu ulei de masline.
Pasta de masline negre este grozava servita pe felii de paine prajita
si cu decor de patrunjel verde.

Pe blogul truedelights.ro  veti descoperi si alte retete interesante.

 Creveti gatiti pe lemn, la gratar

Creveti gatiti pe lemn, la gratar

2 / 5

Ingrediente necesare:

  • o bucata de lemn slefuita
  • creveti decorticati (preferabili pentru a se aroma mai bine)
  • chilli
  • putina sare
  • 2-3 catei de usturoi
  • patrunjel verde
  • ulei de masline
  • fire de rozmarin
  • cateva fire de sparanghel
  • sare
  • piper
  • lamaie

 

Mod de preparare:

Lemnul se pune la inmoi minim 30 de minute. Eu am folosit o tava mai inalta si am pus un pahar plin peste lemn pentru a-l tine scufundat.
Cand gratarul a fost pornit si s-a format jarul am pus peste carbuni firele de rozmarin. Ce mai aroma!
Pentru ca la acest grill se poate regla temperatura prin gurile de aerisire, se mentina temperatura putin mai scazuta - undeva la 150 de grade.

Crevetii i-am condimentat cu chilli si sare, i-am aliniat pe lemn si i-am pus pe gratar.
OBLIGATORIU! Nu puneti lemnul direct deasupra jarului/focului.

Cand au fost gata i-am trecut printr-un sos usor din ulei de masline, usturoi zdrobit si patrunjel verde.
In paralel am pregatit si sparanghelul.

Intr-o punga am pus sparanghelul, l-am sarat si piperat usor, am stors peste el putina zeama de lamaie si am pus cateva felii de lamaie. L-am lasat asa pana am pregatit gratarul.

 

Am lasat firele putin pe gratar si le-am servit alaturi de creveti.

Crevetii iau mult din aroma lemnului si de aceea sunt foarte incantata de aceasta metoda si abia astept sa mai experimentez cu ea.

Mai multe retete deosebite veti gasi pe blogul amainbucatarie.blogspot.ro

 Salata sushi cu dressing Asiatic

Salata sushi cu dressing Asiatic

3 / 5

Ingrediente necesare pentru salata sushi

Dressing:

  • 125 g ghimbir
  • 60 ml ulei de masline sau de rapita
  • 60 ml otet de orez
  • zeama si coaja rasa de la 2 lamai
  • 125 ml sirop de mango
  • 15 ml sos de soia
  • 10 ml sos de peste
  • 15 ml ulei de susan
  • 15 g zahar
  • 25 ml apa
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 ardei iute, fara seminte, taiat fin
  • 60 g coriandru proaspat, tocat
  • 15 g menta, tocata

Salata:

  • 1 mango, taiat fasii
  • 1 pawpaw, taiat fasii
  • 1 pepene galben mic, taiat fasii
  • 1/2 ceapa, taiata julienne
  • 2 castraveti, taiati fasii
  • 1 avocado, taiat fasii
  • 300 g somon afumat, file
  • seminte de susan si floarea soarelui (miez)
  • branza de capra
  • frunze de spanac si rucola

 

Mod de preparare salata sushi:

Puneti cate o fasie de mango, pawpaw, pepene, ceapa, castravete si avocado pe cate un file de somon afumat si rulati.

Aranjati frunzele de spanac si rucola intr-un bol si puneti rulourile de somon. Puneti si branza, taiata si presarati semintele.

Amestecati toate ingredientele dressing-ului intr-un robot de bucatarie, pana se omogenizeaza complet.

Turati dressingul si serviti.

Pofta buna!

O reteta oferita de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

 Piept de pui cu ghimbir si sos chili

Piept de pui cu ghimbir si sos chili

4 / 5

Ingrediente necesare pentru piept de pui cu ghimbir si sos chili:

  • 500 gr piept de pui
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 1 lingurita rasa ghimbir macinat
  • 4-5 lingurite sos chili
  • oregano
  • roinita
  • sare si piper
  • 50 gr ulei masline

Mod de preparare piept de pui cu ghimbir si sos chili:

Taiem pieptul de pui in fasii si prajim in ulei de masline pe ambele parti. Prajim in doua ture pentru ca nu incape pe fundul wok-ului toata carnea.
Scoatem apoi carnea intr-un bol.
Taiem legumele felii
si prajim in acelasi ulei in care am prajit puiul.
Cand ceapa capata o culoare aurie adaugam si pieptul de pui.
Intr-o cana punem pe jumatate apa si amestecam in ea praful de ghimbir, sucul de lamaie, sarea, piperul si sosul chili.
Turnam in wok, adaugam si ierburile tocate si lasam sa fiarba aprox 15 minute.
Va asigur ca e o mancare deliciosa, aromata, usor de facut si sanatoasa.
Se poate servi spre exemplu cu piure de cartofi.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro

 Prajitura cu banane si ciocolata

Prajitura cu banane si ciocolata

5 / 5

Ingrediente necesare pentru prajitura cu banane si ciocolata:

Intr-un castron (cel cu ingredientele umede) punem urmatoarele:

  • 2 oua
  • 250 ml apa calduta
  • 120 ml lapte
  • 120 ml ulei
  • 3 banane foarte coapte
  • 1 baton vanilie (sau esenta de vanilie)

in celalat castron cu ingrediente uscate punem:

  • 250 g zahar
  • 275 g faina
  • 75 g cacao
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 1/2 bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita sare


Dupa cum spuneam: incingem cuptorul la 180 grade C. Intr-un castron cernem si amestecam toate ingredientele uscate. In celalalt castron zdrobim bananele cu ajutorul unei furculite. Despicam batonul de vanilie, ii scoatem semintele si le punem peste banane, adaugam laptele si uleiul, apoi ouale batute si apa. Toata compozitia o adaugam in castronul cu ingredientele uscate, amestecam bine cu telul si turnam totul intr-o tava unsa bine cu unt. Dam la cuptorul incins pentru 40 de minute si lasam sa se raceasca.

 

Intr-un castron punem asa:

250 g ciocolata cu lapte (neaparat cea mai buna)
150 g smantana lichida (cu grasime 32%)
1 lingurita unt

La microunde aducem la punctul de fierbere smantana lichida, o luam de pe foc si adaugam in ea ciocolata taiata bucati si bucatica de unt. Amestecam bine pana se dizolva ciocolata, lasam la racit, si turnam peste prajiturica rece...iar de aici incolo, nu va mai ghidez, ca stiti singurei ce sa faceti mai departe...este infernal de buna! Densa, dar catifelata. Intr-o criza de creatie, eu am pus niste nuci prajite pe deasupra dar va asigur ca nu este nevoie. Prajiturica este indeajuns de buna asa cum este, va las sa o savurati in liniste!

Aceasta delicatesa este oferita de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro

Pasta de masline negre
 Creveti gatiti pe lemn, la gratar
 Salata sushi cu dressing Asiatic
 Piept de pui cu ghimbir si sos chili
 Prajitura cu banane si ciocolata

Rezumat

Daca doresti sa pregatesti o cina romantica pentru tine si iubitul tau, trebuie sa ai in vedere cateva aspecte. Pregateste ceva simplu si usor de digerat. Adauga in preparatele tale alimente ce au proprietati afrodisiace precum: ciocolata, banane, ghimbir, avocado, sparangel, fructe de mare. Iata cateva idei pentru a pregati o cina romantica.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri