Ingrediente pentru un chec pufos cu inima de ciocolata:
Aluatul alb:
- 3 oua
- 6 linguri zahar
- 3 linguri ulei
- 5 linguri faina
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 vf cutit sare
- esenta de vanilie
Prajitura cu ciocolata:
- 100 g unt
- 50 g ciocolata
- 1/2 cana zahar
- 2 oua
- 1/2 cana faina
- 1 lingura cacao
- 1/2 lingurita praf de copt
- 1 vf cutit sare
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Prajitura cu ciocolata:chec pufos cu inima de ciocolata
Se amesteca ingredientele uscate: faina, cacao, sare, praf de copt.
Ciocolata si untul se pun intr-un bol si se topesc la microunde sau la bain marie. Se amesteca bine sa se combine si se lasa sa se raceasca.
Ouale se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie, timp de doua minute.
Peste oua se adauga sosul de ciocolata si se mixeaza bine, pana se combina.
La final, se incorporeaza ingredientele uscate,
folosind o spatula si amestecand usor.
Aluatul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace
in cuptorul incalzit la 180 de grade, timp de 20-25 minute.
Se lasa sa se raceasca, apoi se decupeaza formele de inimioare.
Aluatul alb:
Se mixeaza albusurile cu zaharul, pana se formeaza o bezea ferma.
Se adauga galbenusurile, esenta de vanilie si faina amestecata cu praful de copt si sarea. Se amesteca usor.
Asezarea checului in tava:
Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt si se aseaza la rand, inimioarele decupate.
Peste ele se toarna aluatul alb, niveland si scuturand bine tava, pentru ca acesta sa ajunga peste tot.
Tava se pune in cuptorul incalzit la 180 de grade, timp de 20-25 minute. Se serveste pudrat cu zahar.
Daca doriti sa ii dati un aspect si mai festiv, il puteti orna cu ciocolata topita sau cu glazura din unt.
Prajitura cu ciocolata o puteti taia si in alte forme. Astfel, in locul inimioarei din mijlocul checului, puteti avea o steluta sau diverse alte forme de fructe sau flori.
O reteta propusa de blogul truedelights.ro