12:05, 18 Mai 2011 publicat în Retete culinare

Ti s-a facut dor de orezul cu lapte? Incearca acest desert simplu pentru zilele calduroase: orez cu lapte si fructe de vara.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
7 Cosmetice naturale cu miere și lăptișor de matcă
7 Cosmetice naturale cu miere...

Orez cu lapte

  • 150 gr. orez cu bobul lung
  • 125 gr. zahar
  • 1pliculet zahar vanilat
  • 750 ml lapte
  • 200 ml frisca
  • 2 galbenusuri
  • 1 baton de vanilie
  • o lingurita de rom diluat
  • 20 gr. unt
  • 2 crengute de menta

Fructe pentru orez cu lapte

  • 200 gr. zmeura
  • 200 gr. afine
  • 2 piersici
  • 4 caise

Mod de preparare:

Orezul se alege de impuritati si se pune la fiert, dupa care se scurge de apa. Separat, se pune la fiert laptele cu zaharul si cu batonul de vanilie. Se toarna orezul in cratita cu lapte, se pune un capac deasupra si se lasa sa fiarba incet, in jur de 50 minute, dupa care se scoate batonul de vanilie. Se ia vasul de pe foc si se adauga galbenusurile si romul diluat si se lasa sa se raceasca. Zaharul se amesteca cu frisca si apoi cu orezul racit. Fructele se spala, se usuca si se taie bucati, dupa care se adauga in orezul cu lapte. Se unge o forma cu unt, se umple cu orezul amestecat cu fructe, se acopera cu o punga o folie alimentara si se da la frigider pentru 2 ore. Se rastoarna orezul pe o farfurie plata si se umple mijlocul cu zmeura. Se poate decora cu menta.

Iti recomandam si Orez cu lapte rapid

Citeste si:
Nutrienții din alimentație -  cum sunt clasificați și care sunt...
Nutrienții din alimentație -...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri