Ingrediente :

Aluatul :

    180 g faina 100 g unt sau margarina 1 varf de cutit de sare 50 g zahar 1 galbenus  boabe de fasole uscate pentru copt

Crema:

    80 g zahar 3 oua 75 g unt sau margarina 1 portocala circa 100 ml suc de portocale  500 g capsuni
     

Mod de preparare:

Aluatul - Se framanta (mai intai cu mixerul, apoi cu mana) un aluat neted din faina, unt (inmuiat), sare, zahar si galbenusul de ou. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa stea la rece cam o jumatate de ora. Se intinde - cu mana - pe fundul unei forme de tarta (diametrul 28 cm) si se inteapa din loc in loc cu o
furculita. Se acopera aluatul cu o hartie de pergament, peste care se pun boabele de fasole si se coace 18-20 de minute la 200ˇC, dupa care hartia si fasolea se indeparteaza.

Crema - Se bat spuma ouale cu zaharul si se adauga, amestecand incontinuu, untul topit. Portocala clatita cu apa fierbinte se curata de coaja, din care jumatate se taie fasii subtiri. Apoi se stoarce, iar zeama (150 ml) se incorporeaza in crema. Crema de portocala se toarna peste aluat, se da focul mai mic (175ˇC) si se baga tarta la cuptor. Se coace circa 30 de minute, pana ce se intareste crema. In ultimele 10 minute se poate acoperi cu hartie pentru copt, iar cand e gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca. Inainte de-a o servi, se acopera cu felii de capsuni si se garniseste cu fasii de coaja de portocala. Sucul de portocale se poate inlocui cu 100 ml de lichior de portocale