Ciuperci pleurotus: 5 retete sanatoase

 Supa cremoasa de ciuperci pleurotus

Supa cremoasa de ciuperci pleurotus

1 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa cremoasa de ciuperci pleurotus:

  • 4-5 litri de apa
  • putin ulei
  • 1 ceapa
  • 2 ardei
  • 2 morcovi maricei
  • 1 radacina patrunjel
  • o mana de boabe de mazare
  • 250 gr ciuperci pleurotus
  • 1/2 cana pasta de tomate
  • 1 cana de lapte
  • 2 linguri de faina
  • patrunjel verde
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare supa cremoasa de ciuperci pleurotus:

In oala in care vreti sa pregatiti supa caliti usor ceapa si ardeiul in putin ulei. Stingeti cu apa si adaugati legumele si ciupercile tocate cubulete.

Lasati pe foc pana s-au fiert legumele si adaugati pasta de tomate.
Dupa ce da putin in clocot si se coloreaza uniform, adaugati amestecul dintre lapte si faina. Lasati sa fiarba putin sa se ingroase usor supa.

Se adauga verdeata si se potriveste la gust cu putin piper si sare.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Tocanita de ciuperci Pleurotus

Tocanita de ciuperci Pleurotus

2 / 5

Timp de preparare: 30 minute.

Ingrediente necesare pentru tocanita de ciuperci pleurotus:

  • 500 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 150 ml ulei
  • 2 lingurite boia
  • 1 lingurita piper
  • 1 lingurita vegeta
  • 2 catei usturoi
  • sare
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare tocanita de ciuperci pleurotus:

Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa curatata, spalata, taiata marunt. Calim ceapa cateva minute la foc mic pana devine sticloasa, adaugam boiaua si imediat ciupercile spalate si taiate bucati, se adauga putina apa (foarte putina deoarece ciupercile mai lasa apa), punem usturoiul taiat marunt. Fierbem 15 minute la foc potrivit, adaugam vegeta, potrivim de sare. Se adauga patrunjel verde tocat dupa ce se stinge focul. Se serveste cu mamaliguta fierbinte si muratura. Este o mancare de post buna si hranitoare.

O reteta recomandata de blogul: dulcesarat.blogspot.ro
 

Ciuperci pleurotus pane

Ciuperci pleurotus pane

3 / 5

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciuperci pleurotus pane:

  • 200 g ciuperci pleurotus
  • 2 oua
  • putina faina
  • sare, piper
  • ulei pt prajit

Mod de preparare ciuperci pleurotus pane:

Ciupercile se spala si se rup in bucati. Se conndimenteaza cu sare si piper. Oul se bate intr-o farfurie, se sareaza putin si pipereaza si se adauga faina. Ciupercile se pun in amestecul de ou, dupa care se pun in tigaie la prajit.
Se scot pe un servetel absorbant.
Se servesc cu ce doriti..eu le-am servit cu putin gogosar si atat:)
Simple de facut si foarte gustoase.

Aceasta reteta a fost propusa de blogul biancams76.blogspot.ro

Reteta de post: cous-cous cu ciuperci pleurotus, spanac si ardei

Reteta de post: cous-cous cu ciuperci pleurotus, spanac si ardei

4 / 5

Ingrediente necesare pentru cous-cous cu ciuperci pleurotus, spanac si ardei:

  • 250 gr cous-cous
  • 500 gr ciuperci pleurotus
  • putin ulei
  • 1 ceapa verde
  • 250 gr spanac proaspat
  • 1-2 ardei rosii
  • sare

Mod de preparare cous-cous cu ciuperci pleurotus, spanac si ardei:

Cous-cous-ul l-am pus la calit in tigaie cu uleiul. Nu puneti mult ulei, dar amestecati bine sa se unga bine cous-cous-ul. Tineti-l pe foc pana cand se rumeneste usor. Stingeti cu apa si adaugati ciupercile taiate cubulete si lasati sa fiarba pana se gateste cous-cous-ul.

Cand s-a fiert cous-cous-ul, adaugati si spanacul taiat fasii, ceapa verde taiata rondele si ardeii rosii. Dar sa nu ii mai tineti pe foc mai mult de 5-10 minute.

 

Pofta buna! :)

Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul amainbucatarie.blogspot.ro

Ciupeci Pleurotus in blid de mamaliga

Ciupeci Pleurotus in blid de mamaliga

5 / 5

Timp de preparare: 20 minute

Ingrediente necesare pentru ciuperci pleurotus in blid de mamaliga:

  • 1/2 kg ciuperci Pleurotus
  • 50-60 ml ulei
  • 2 lingurite boia rosie
  • 1 ceapa alba mica
  • sare
  • 1 lingurita veget
  • 1-2 lingurite condiment pt carne de porc
  • 2-3 crengute patrunjel verde
  • cateva crengute marar verde
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura faina alba

Pt mamaliga: faina de porumb grisata, sare, apa.

Mod de preparare:

Intr-o cratita punem uleiul la incins, adaugam ceapa taita marunt, calim usor ceapa, adaugam 2 lingurite boia rosie, amestecam, lasam 1 minut dupa care adaugam cupercile spalate si taiate bucati. Imi place sa folosesc ciuperci pleurotus pt ca nu se arunca nimic din ele, nu trebuiesc curatate de pielita, doar putin taiat din piciorus. Adaugam apa, nu prea multa pt ca mai lasa si ciupercile, punem vegeta si condimentul pt carnea de porc (acesta contine rozmarin, boia, praf de chimion, asa l-am cumparat in acest amestec), fierbem mancarea cam 15 minute, potrivim de sare si dregem cu o lingura de faina amestecata cu putina apa rece (diresatura sa iasa de consistenta unei smantani nu foarte groase). Stingem focul si adaugam usturoiul taiat marunt, verdeata de patrunjel si marar tocate. Intre timp, pregatim o mamaliga vartoasa, din care adaugam intre doua vase unse cu ulei, tasam ca sa ii dam forma unui ,,blid,, (in Ardeal blid inseamna farfurie pt cei care nu stiu). Dupa vreo 2-3 minute scoatem mamaliga din forme, apoi in blidul de mamaliga format punem mancare de ciuperci, care se potriveste de minune cu castraveti murati. Este o reteta de post, hranitoare si gustoasa.

O reteta recomandata de blogul dulcesarat.blogspot.ro/

 Supa cremoasa de ciuperci pleurotus
Tocanita de ciuperci Pleurotus
Ciuperci pleurotus pane
Reteta de post: cous-cous cu ciuperci pleurotus, spanac si ardei
Ciupeci Pleurotus in blid de mamaliga

Rezumat

Ciupercile pleurotus pot inlocui foarte usor carnea in preparatele noastre.Sunt foarte sanatoase, gustoase si usor de preparat. Va recomandam 5 retete de mancaruri cu ciuperci pleurotus: supa cremoasa de ciuperci pleurotus,tocanita de ciuperci pleurotus, ciuperci pleurotus pane, cous-cous cu ciuperci pleurotus, spanac si ardei,ciuperci Pleurotus in blid de mamaliga

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri