12:05, 11 Mai 2011 publicat în Retete culinare

O reteta delicioasa de budinca cu cozonac

Noi nu ne-am ridicat tot weekendul de pe canapea (maraton "Lord of the Rings"- oooof) - exact - probabil vom fi foarte lenesi anul asta :p De fapt - recunosc ca am petrecut vreo 15 minute si in bucatarie - ne cam rodea foamea la un moment dat. Asa ca m-am hotarat sa fac un "bread & butter pudding" cu resturile de cozonac care zaceau in camara.

Foarte simplu si foooarte bun:

Am amestecat vreo 75g unt cu coaja rasa de la o lamaie, un praf de scortisoara si unul de nucsoara.
Am taiat cozonacul in felii si le-am uns pe fiecare cu untul aromat. Apoi le-am taiat pe jumatate si le-am asezat in tava unsa si ea cu unt.

Citeste si:
5+1 Beneficii dovedite ale CEAIULUI Matcha
5+1 Beneficii dovedite ale...

Separat am incalzit 200ml smantana dulce cu 300ml lapte (trebuie luate de pe foc inainte sa inceapa sa fiarba!). Am batut 3 oua cu 5 linguri de zahar + 2 lingurite extract de vanilie, si am turnat incetisor laptele+smantana fierbine peste. Apoi am turnat ouale & laptele in tava cu feliile de cozonac.
Asa - apoi am luat o pauza de 20 de minute :D cat sa se imbibe bine cozonacul cu lapte.

Ultimul pas a fost sa pun tava cu cozonacul in alta tava mai mare, si sa torn ceva apa in tava mare (are vreun sens ce zic?) Am copt minunatia asta in cuptorul incins, timp de 40 de minute, la 180 grade. Cand era aproape gata, am scos tava din cuptor, si am uns budinca cu niste dulceata de zmeura - apoi am mai bagat la cuptor pentru 10 minute.

Citeste si:
Semințele de chia: beneficii pentru sănătate și siluetă
Semințele de chia: beneficii...

A foarte buna - foarte moisty si aromata. Perfecta pentru o zi de leneveala, cu niste lapte cald alaturi!

Mai multe retete interesante puteti descoperi pe leblogpiquant.blogspot.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri