5 / 6

Pui Gongbao (Pui cu alune)

Ingrediente necesare pentru pui Gongbao:

  • 200 g piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben
  • 2 fire de ceapa verde
  • un pumn de alune neprajite
  • o bucata mica de ghimbir proaspat
  • 3 catei de usturoi
  • 4-5 ardei iuti uscati (reteta spune ca 9-10 ardei mici, insa eu nu ma incumet niciodata sa pun atatia; pentru inceput va sfatuiesc sa puneti mai putini, caci riscati sa nu va puteti atinge de mancare in final! Daca doriti ca mancarea sa fie mai iute, folositi ardeii cu seminte cu tot, daca nu doriti asa de picant, atunci nu adaugati si semintele)

Pentru marinada:

  • 1 lingurita vin de orez
  • 2 lingurite sos de soia
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 1 lingurita apa rece

Pentru sos:

  • 1 lingurita vin de orez
  • 2 lingurite sos de soia
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 2 lingurite apa rece
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper

De asemena, tin sa va spun ca niciodata nu se inlocuiesc ingredientele tipic, magazinele cu specific chinezesc sunt pline de asa ceva, ingredientele nu sunt asa de scumpe, si merita sa le cumparati daca va pasioneaza mancarea chinezeasca. Apoi este foarte important sa respectam ordinea in care adaugam ingredientele. In felul acesta, garantat veti obtine gustul mancarii pe care o serviti si la restaurantele chinezesti!

Mod de preparare:

Carnea de pui se taie cubulete, se pune intr-un castron, iar peste ea se adauga sosul pentru marinada format din ingredientele mai sus mentionate. Lasam totul la marinat in frigider pentru 30 de minute. Intre timp, taiem celelalte legume si pregatim condimentele si sosul in felul urmator:
Morcovul si ardeii grasi se taie cubulete, ghimbirul si usturoiul se toaca marunt, iar de la ceapa deocamdata vom folosi NUMAI partea alba. Partea verde o vom presara la sfarsit cand va fi totul gata.

Dupa cele 30 de minute, pieptul de pui marinat va arata asa:

Intr-un bol adaugam toate ingredientele pentru sos, inclusiv amidonul de porumb, punem totul deoparte, si incepem sa gatim carnea: in 3 linguri de ulei vegetal prajim carnea pe o parte si pe cealalta timp de 3 minute la foc mare, apoi o asezam deoparte. Prajit e mult spus, deoarece ea mai mult se caleste, amidonul pe care noi l-am pus in marinada va fragezi carnea si ii va da un gust si o consistenta aparte.

 

 

Intr-o tigaie mica adaugam o lingurita de ulei de susan si prajim alunele cateva secunde pana capata un miros placut si le asezam si pe ele deoparte.
In wok incingem 2 lingurite de ulei de susan, uleiul trebuie sa fie foarte incins, aproape sa fumege! Adaugam ardeiul iute si il calim cateva secunde. El va capata foarte repede o culoare maronie. Aici trebuie sa va spun ca s-ar putea sa va lacrimeze un pic ochii deoarece iuteala ardeiului va trece foarte repede in uleiul incins.Insa va asigur ca acesta va fi doar "un mic disconfort" comparabil cu rezultatul final al mancarii.

Adaugam apoi ghimbirul, usturoiul si ceapa (numai partea alba, dupa cum spuneam) si calim 30 de secunde, veti obtine o intensitate de mirosuri invaluitoare, absolut minunate!
Adaugam si legumele taiate cubulete, apoi cubuletele de pui, alunele prajite si intr-un final, sosul pe care l-am preparat inainte.

 

 

Amestecam totul si mai lasam pe foc foarte putin, cateva secunde, pana cand sosul se ingroasa. Garnisim totul cu frunzele de ceapa verde si gata!
Noi l-am servit cu orez simplu si a fost delicios! Pofta buna!

O reteta propusa de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri