ghid pentru o viaţă împlinită

Mancare chinezeascsa: 5 retete aromate

slide-ul 4 / 5
Mancare chinezeascsa: 5 retete aromate: Piept de pui cu susan si taitei de orez

Piept de pui cu susan si taitei de orez

Ingrediente necesare pentru piept de pui cu susan si taitei de orez:

  • 1 piept mare de pui
  • sare
  • 1 praf de pudra de chilli
  • 2 linguri de sos de soia
  • 1 lingura sos Worcester
  • ulei de nuci(sau susan)
  • ghimbir ras
  • 200 g taitei de orez
  • 75 g seminte de susan
  • 2 cepe rosii
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei portocaliu

Mod de preparare piept de pu cu susan si taitei de orez:

1. Pieptul de pui spalat si zvantat se taie fasii subtiri apoi se marineaza cateva ore la rece, cu cele doua linguri de sos de soia, sosul Worcester, sare, un praf de chilli, ghimbirul ras.

2. Se taie ardeiul gras feliute subtiri, ceapa rosie se taie si ea solzisori. Se calesc la foc iute, intr-o tigaie wok, in care am pus cca.50 ml ulei de susan sau masline(eu am pus ulei de nuci), miscand tigaia cu mana, incontinuu, pe flacara mare a aragazului. Se adauga fasiile de piept marinat amestecat bine cu semintele de susan. Cu aceleasi miscari ale mainii se caleste si pieptul impreuna cu legumele. La sfarsit il aromatizam cu cateva frunzulite tinere de busuioc verde.

3. In apa clocotita cu sare se fierb taiteii cca 5 minute, apoi se scurg si se clatesc bine cu apa rece.
Pieptul cu susan si legume se serveste alaturi de taiteii de orez, decorat cu frunze tinere, proaspete de busuioc.
Pofta buna!

Voteaza reteta:

Scor: 5 din 1 vot
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Twitter

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Mancare chinezeascsa: 5 retete aromate.