Un desert extraordinar cu miere si susan.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 250g faina
  • 1 cartof fiert in coaja
  • 20g drojdie
  • 100g seminte de susan
  • 1/2 cana lapte
  • 150g miere
  • ulei de masline
  • sare

Mod de preparare:

Cartoful fiert in coaja se decojeste , se sfarama si se amesteca cu faina, cu putina sare si cu drojdia dizolvata in apa. Treptat, se adauga laptele care trebuie sa fie la temperatura camerei. Se acopera castronul si se pune deoparte, sa creasca, timp de 1 ora. Se framanta din nou si se lasa inca o ora la crescut. Se modeleaza mici bilute, de dimensiunea unei nuci si se prajesc in ulei fierbinte; se scurg de excesul de ulei pe prosoape de hartie. Se incinge mierea intr-o craticioara, se inmoaie buletele in ea si apoi se rostogolesc prin semintele de susan.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Bulete cu miere si susan.