Dificultate: redusa

Ingrediente:

    2-3 dovlecei 1 legatura marar 50 g orez 50 g cascaval sau telemea 100 g spanac 30g pesmet  30 g unt sau ulei 1 ceapa mica sare dupa gust

Mod de preparare:

Se curata dovleceii si se taie in bucati de 7-8 cm, se scobesc de miez si se oparesc in apa, apoi se lasa la scurs. Se caleste ceapa tocata si orezul, la foc mic, amestecand mereu, se adauga spanacul congelat, miezul de dovlecel tocat, apoi se toarna o cana de apa calda si se sareaza si se lasa sa se fiarba la foc mic, pentru 20 minute, pana cand scade. Se raceste si se adauga apoi branza rasa si mararul tocat marunt. Se amesteca usor compozitia si se umplu dovleceii, se pun intr-un vas uns cu unt se presara deasupra dovleceilor pesmet, se mai pun cateva bucatele de unt si se dau la cuptor pentru inca 20 de minute.