Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 6-8 felii limba
- 1 ceapa de marime mijlocie
- 50-100 ml untdelemn
- 1 foaie de dafin
- 25 g faina
- 100 ml vin
- 150 ml suc de rosii
- 30 masline
- 3-4 felii de lamaie fara coaja alba
- 10 boabe de piper
- o lingurita rasa de mustar
- 1/4 l supa in care a fiert limba
Mod de preparare:
Ceapa rasa prin razatoarea cu gauri mici, se caleste in ulei, un minut. Se stinge cu sucul de rosii, frecat cu faina si cu supa rece si se adauga toate celelalte ingrediente, inclusiv limba. Cratita se introduce in cuptor, unde se lasa 30 minute, ca sa fiarba maslinele si sa se ridice untdelemnul. Sosul nu trebuie sa fie prea gros, deoarece cind se raceste se mai ingroasa; daca este nevoie se mai dilueaza cu putina supa sau suc de rosii. Sare se pune numai cand se raceste,daca mai este necesar (au fost si maslinele sarate). Se serveste rece ca fel intai.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă