Ingrediente:
- foietaj Morarita - 2 foi
- branza dulce - 1 kg
- oua - 6 buc
- zahar - 200 g
- esenta de vanilie - 2 buc
- lapte - 200 ml
- stafide - 100 g
Mod de preparare:
Se dezgheata complet foile. Se face crema, amestecand bine toate ingredientele. Se aseaza o foaie de copt in tava mare de aragaz. Se intinde prima foaie de foietaj, tragand usor de margini ca sa se incadreze in tava. Se toarna crema. Se pastreaza patru linguri de crema. Se aseaza cu grija si a doua foaie. Se inteapa foaia de deasupra ca si cum am portiona placinta, fara sa o patrundem. Se unge cu crema pastrata. Se coace in cuptorul incins la 200 grade 5 minute. Dupa care se reduce focul si se coace inca 40 minute. Se incearca ridicand coltul si verificand culoarea fundului, care trebuie sa fie maronie. Se taie dupa ce se lasa la racit cel putin 10 minute, dar fara sa se raceasca de tot.
Mai multe retete delicioase puteti descoperi pe blogul loculundescriu.blogspot.com
Sarcina în adolescență – riscuri și recomandări
Ce vrea Bolojan să schimbe la companiile de stat: măsurile propuse
România obține patru medalii la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2025!
2 copii români au obținut, în premieră, locul 1 la Olimpiada Mondială de Abac WAMAS!