Mancaruri de post

Hummus

Hummus

4 / 5

 Ingrediente necesare pentru hummus:

  • 500 g naut conserva
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper alb
  • 2-3 linguri zeama de lamaie
  • 1 catel de usturoi

Mod de preparare hummus:

Nautul se scurge de lichid, apoi se paseaza cu blenderul, adaugand treptat ulei si zeama de lamaie, pana cand se obtine o pasta uniforma. Pasta se poate subtia cu 2-3 linguri cu iaurt sau cu apa, daca il preparam in post. Se adauga apoi usturoiul zdrobit, sare si piper dupa gust.

Mod de servire:

Se aseaza intr-un bol pasta de naut, apoi se presara cu un praf de boia dulce si se stropeste cu cateva picaturi cu ulei de masline. Se pot aseza deasupra si boabe intregi de naut sau seminte de floarea soarelui. Se poate servi cu lipie sau cu biscuiti sarati.

 

Truedelights.ro va invita sa descoperiti si alte retete culinare!

Mnacare de bame

Mnacare de bame

5 / 5

 Ingrediente necesare pentru mancarea de bame:

  • jumatate de kilograme de bame
  • putin otet
  • sare
  • piper
  • 1 litru de suc de rosii gatit in casa
  • 1 capatana de usturoi
  • putin ulei vegetal

Mod de preparare mancare de bame:

Se pune apa la fiert, cu putin otet. Se lasa apa sa clocoteasca, apoi se adauga bamele. Bamele se vor fierbe cateva minute. In tot acest timp se pregateste sucul de rosii si se curata usturoiul, care se va toca marunt.

Se scot bamele, se scurg si se dau deoparte. In alta oala, se adauga sucul de rosii, usturoiul tocat marunt si putin ulei. Se adauga bamele si se mai lasa sa fiarba cateva minute.

Mancarea se serveste calda.

Tocana de ceapa

Tocana de ceapa

1 / 5

 Ingrediente necesare pentru reteta tocana de ceapa:

  • 6 cepe mari, curatate si taiate felii mai groscioare
  • 3 linguri untdelemn
  • 3 catei de usturoi
  • un morcov
  • 1/2 lingurita boia
  • 2 linguri pasta de rosii
  • o lingurita de otet
  • o lingurita de zahar
  • o legatura de marar

Mod de preparare tocana de ceapa:

Ceapa laolalta cu boia, usturoiul si morcovul se prajesc in untdelemn (ulei) pana cand ceapa devine transparenta. Este momentul sa adaugam si pasta de rosii, otetul, zaharul, amestecam des sa nu se arda, dam si focul incet. Lasam 10 minute sa sfaraie molcom somnoros dupa care adaugam si mararul tocat. AMestecam…Gata.
Iete, simplu ca buna ziua!

Pentru a descoperi si alte retete interesante, accesati blogul: casutalaurei.blogspot.com

Dovlecei umpluti

Dovlecei umpluti

2 / 5

 Ingrediente necesare pentru dovlecei umpluti:

Partea frumoasa insa, e ca puteti adapta umplutura dupa pofta inimii - puteti sa inlocuiti cus-cus-ul cu orez, puteti adauga ciuperci tocate sau chiar carne, daca va ghidati dupa principiul "cea mai buna leguma e porcul.

Inapoi la dovlecei: i-am spalat, ... i-am pieptanat, funda rosie le-am pus... Well, nu, dar mai tineti minte poezia aia de cand eram mici? Dupa ce i-am spalat, le-am scobit cu o lingurita miezul:

Si apoi am pregatit umplutura: am calit 2 cepe verzi, 3 catei de usturoi, un varf de ardei iute si frunzulite de la o legatura mica de cimbru in 2 linguri de ulei de masline extravirgin timp de 4-5 minute, pana ceapa a devenit sticloasa.

 

Apoi am adaugat miezul dovleceilor maruntit bine, si am lasat pe foc pana ce a scazut lichidul lasat de dovlecei.

Separat, am pregatit cus-cus-ul: am turnat peste 5 linguri de cus-cus, apa clocotita, cat sa ii acopere cu 1 deget, am acoperit bolul cu o farfuriuta si l-am lasat sa se umfle-n pene timp de 5 minute.

Am amestecat cus-cus-ul cu dovleceii din tigaie + o mana de nuci tocate marunt, am potrivit de sare si piper, si am umplut dovleceii cu amestecul asta:

 

I-am pus intr-o tava, impreuna cu 1 ceasca de apa rece, i-am botezat pe fiecare in parte cu cate o lingura de ulei de masline extravirgin si i-am bagat la cuptor, la 180 grade timp de 45-50 de minute, pana cand s-au rumenit frumos.

 

Ar fi mers de minune cu o salata simpla, dar noi i-am mancat simpli si au fost minunati! Aromati, dar light si perfecti!

O reteta recomandata de leblogpiquant.com

Tocanita de ciuperci

Tocanita de ciuperci

3 / 5

 Ingrediente necesare pentru tocanita de ciuperci:

  • 500 g ciuperci asortate
  • 2 cepe mici
  • jumatate pahar ketchup de casa
  • sare, piper, cimbru uscat

Mod de preparare tocanita de ciuperci:

Curatam ciupercile, le stropim cu putina zeama de lamaie, ca sa nu se innegreasca si le taiem sferturi. Ele oricum vor scadea, asa ca nu trebuie taiate prea mici.

 

Tocam ceapa marunt si o calim cateva minute, cu 1-2 linguri de apa, dupa care adaugam ciupercile, un praf de sare si inca 2-3 linguri de apa. Lasam vreo 5-10 minute sa fiarba acoperite, adaugam ketchup-ul si continuam fierberea fara capac pana scade sosul. Nu dureaza prea mult pana e nevoie sa gustam, sa portivim de sare, piper, cimbru si sa oprim focul.

 

Asa cum spuneam, tocanita poate fi servita cu mamaliga, cu paste sau simpla.

Bucataria Furnicutilor va sugereaza si alte retete delicioase!

Hummus
Mnacare de bame
Tocana de ceapa
Dovlecei umpluti
Tocanita de ciuperci

Rezumat

Va prezentam 5 mancaruri de post, foarte consistente si simplu de preparat, bazate pe legume: tocana de ceapa, mancare de bame, tocanita de ciuperci, hummus si dovlecei umpluti.

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri