Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 20 g. drojdie de bere
- 800 g. faina
- apa calduta
- 40 ml. ulei
- 500 g. dovleac de copt
- 300 g. magiun de prune
Mod de preparare:
Drojdia de bere se dizolva in 200 ml. apa calduta, se adauga putina faina, se framanta. Se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Dovleacul de copt se curata de coaja, seminte si partea fibroasa, se taie in cubulete şi se pune la fiert. Se freaca cu ulei pana se obtine un piure de dovleac. Cand coca a crescut se amesteca cu pireul de dovleac si 250 ml. apa calduta si se framanta cu faina. Cand se framanta aluatul se adauga putin cate putin uleiul. Se framanta mult timp pana aluatul se desprinde usor de pe peretii vasului. Se acopera cu un servet si se lasa sa dospeasca o ora si jumatate la un loc caldut. Cand aceasta a crescut se mai framanta de 1-2 ori prin introducerea aluatului spre interiorul vasului. Cand aluatul a crescut acesta se imparte în 10-12 bucati egale. Se modeleaza rotund pe o planseta unsa cu ulei. Fiecare foaie de aluat se intinde in forma rotunda, iar in mijlocul fiecareia se aseaza o lingura cu magiun de prune, apoi se pliaza aducand marginile aluatului spre mijloc. Placintele se aseaza pe o tava unsa si se lasa sa mai creasca 15-20 de minute. Se ung la suprafata cu ulei si tava se introuce in cuptorul preincalzit la 180-200ºC pana sunt rumene si coapte.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro
Când deschizi ochii la ce se întâmplă, nu-i mai poți închide la loc – despre vot, frică și misoginie cu Ada Maria Ileana