Daca ai pofta de ceva dulce, de post si usor de gatit, iti oferim aceasta placinta cu magiun de prune.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

Citeste si:
Primăvara vine cu noutăți de la Nestlé
Primăvara vine cu noutăți de...
  • 20 g. drojdie de bere
  • 800 g. faina
  • apa calduta
  • 40 ml. ulei
  • 500 g. dovleac de copt
  • 300 g. magiun de prune

Mod de preparare:

Drojdia de bere se dizolva in 200 ml. apa calduta, se adauga putina faina, se framanta. Se lasa sa dospeasca pana isi dubleaza volumul. Dovleacul de copt se curata de coaja, seminte si partea fibroasa, se taie in cubulete şi se pune la fiert. Se freaca cu ulei pana se obtine un piure de dovleac. Cand coca a crescut se amesteca cu pireul de dovleac si 250 ml. apa calduta si se framanta cu faina. Cand se framanta aluatul se adauga putin cate putin uleiul. Se framanta mult timp pana aluatul se desprinde usor de pe peretii vasului. Se acopera cu un servet si se lasa sa dospeasca o ora si jumatate la un loc caldut. Cand aceasta a crescut se mai framanta de 1-2 ori prin introducerea aluatului spre interiorul vasului. Cand aluatul a crescut acesta se imparte în 10-12 bucati egale. Se modeleaza rotund pe o planseta unsa cu ulei. Fiecare foaie de aluat se intinde in forma rotunda, iar in mijlocul fiecareia se aseaza o lingura cu magiun de prune, apoi se pliaza aducand marginile aluatului spre mijloc. Placintele se aseaza pe o tava unsa si se lasa sa mai creasca 15-20 de minute. Se ung la suprafata cu ulei si tava se introuce in cuptorul preincalzit la 180-200ºC pana sunt rumene si coapte.

Citeste si:
Karaoke și o cină internațională, printre activitățile de realizat...
Karaoke și o cină...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri