4 / 6

Ciorba de fasole pastai

Ingrediente necesare pentru ciorba de fasole pastai:

  • 400 g fasole pastai (eu am avut galbena)
  • 3 cartofi
  • 1 ardei rosu
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 cana cu bors
  • leustean verde
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 lingura de ulei
  • sare

Mod de preparare ciorba de fasole pastai:

Se curata, se spala si se taie rondele atat morcovul cat si pastarnacul si se pun la fiert in apa cu sare. Adaugam si ceapa curatata (eu o las intreaga si apoi cand este fiarta o scot) .Lasam sa dea in cateva clocote si apoi adaugam pastaile de fasole pe care le-am curatat si le-am rupt in bucati mai mici. Daca este cazul mai adaugam apa, astfel incat aceasta sa depaseasca nivelul legumelor. Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam ardeiul rosu taiat cubulete si cartofii curatati si taiati in sferturi.(eu am avut cartofi noi nu pra mari).
Intre timp ne ocupam de bors: il strecuram,il punem intr-o craticioara si lasam sa fiarba circa 5-10 min. Pentru un gust deosebit punem in bors cateva frunze de leustean.
Dupa ce au fiert toate legumele, scoatem ceapa si adaugam sucul de rosii, uleiul, borsul si potrivim de sare. Lasam sa dea in cateva clocote dupa care tragem de pe foc si servim calda asezonata cu leustean verde taiat marunt. Se poate servi cu smantana si un ardei iute.
Se poate servi si rece, eu insa prefer calda!

ciorba de fasole pastai

O reteta propusa de blogul mmihalache.blogspot.ro

Înapoi la articol

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri