Ingrediente necesare pentru ciorba de legume cu bors:
2 morcovi
2 buc pastarnac
2 cepe mici
1 gogosar
3 cartofi
1/2 gulie mare sau o gulie mai mica
1 rosie decojita
sare de mare
piper
2.5 l apa
1 lingurita cu varf bors magic cu leustean
patrunjel verde
Mod de preparare ciorba de legume cu bors:
Punem apa la fiert intr-un vas de aprox 2.5 l.
Spalam si curatam legumele. Morcovii si pasarnacul ii taiem rondele iar ceapa si gogosarul tocate marunt. Cand fierbe apa turnam legumele si lasam la fiert la foc potrvit. Adauagm si gulia taiata cubulete.
Sare si piper punem dupa gust.
Cand legumele sunt semifierte adaugam rosia decojita si taiata marunt si cartofii taiati cubulete.
Cand s-au fiert si cartoii adaugam borsul si lasam sa mai dea o data in clocot.
Luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Se poate servi cu smantana!