Am descoperit aceasta reteta la una din aniversarile noastre din familie, iar la gust se aseamana usor cu vestita salata Beouf, care este nelipsita de la mesele importante.

Iar cel mai imporant ca nu este greu de preparat, iar invitatii vor fi placut surprinsi de gustul ei minunat.

Ingredientele pentru aceasta salata festiva de post sunt urmatoarele:

  • cartofi – 5 buc
  • morcovi – 2 buc
  • telina – 100 grame
  • gogosari in suc de rosii – 100 / 150 gr Salata festiva de post. Reteta salata festiva de post
  • mazare din borcan – 3 linguri
  • castraveti in otet – 2 buc
  • sare, suflet si piper dupa gust
  • maioneza de post

Din necesarul de ingrediente recomandat veti obtine 4 portii de salata festiva de post.

Modul de preparare a acestei salate:

1. Pentru inceput, punem cartofii, telina, morcovul la fiert pentru aproximativ 30 min.
2. In acest timp, pregatim maioneza (vezi reteta aici)
3. Cand legumele sunt gata (ii verificam cu un cutit si daca intra usor in ele inseamna ca legumele sunt deja fierte) le curatam de coaja. Le tocam marunt si le asezam intr-un vas destul de mare. Adaugam atat gogosarii cat si castravetii in otet tocat marunt.
4. Punem maioneza pregatita din timp, dar si sare, piper dupa gust.

Pe blogul culinare.tv puteti gasi mai multe retete interesante.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Salata festiva de post.