Dificultate: redusa
Ingrediente:
- 4 morcovi mari
- 2 dovlecei
- 4 cartofi medii
- 2 cepe mici
- 4 rosii mari
- 3 catei de usturoi
- 100ml ulei
- 1 lingurita zahar
- 2 foi de dafin
- 1 leg. patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se spala si se toca marunt. Morcovii se curata, se spala si se taie cubulete. Intr-o oala suficient de mare (4-5 litri) se caleste in ulei ceapa, apoi se adauga morcovii, dupa care se pun rosiile oparite, curatate de pielita si taiate in cubulete mici. Se adauga si cartofii, curatati, spalati si taiati in cubulete mici. Se calesc legumele circa 7-8 minute, apoi se pun in oala dovleceii, curatati de coaja si taiati in cubulete si 2 litri de apa. Se adauga foile de dafin, usturoiul taiat in feliute, zaharul si se potriveste de sare si piper. Se acopera oala cu un capac si se fierbe supa, la foc mic, inca 30-40 de minute. Se serveste calda sau rece si cu patrunjel tocat marunt, presarat pe deasupra.
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă