O reteta deosebita de ardei umpluti cu varza in sos alb, la cuptor.

Dificultate: redusa

Ingrediente:

  • 7-8 ardei grasi
  • 1-1,5kg varza alba
  • 50g unt
  • cateva linguri de supa de legume
  • 2 linguri ulei
  • ½ lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Varza se toaca fideluta si se inabusa in unt si in cateva linguri de supa de legume. Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Ardeii se curata de cotoare si seminte si se umplu cu varza inabusita. Se aseaza ardeii intr-o tava unsa cu ulei si se dau la cuptor. Se intorc din cand in cand sa se rumeneasca pe toate partile. Intre timp se prepara sosul alb. Se incalzesc 50 g unt. Se da cratita de pe foc si se desfac 3 linguri de faina in unt. Se adauga 300ml lapte cald, putin cate putin. Se omogenizeaza compozitia si se da la fiert pentru 10 minute, se adauga 100g smantana si se mai lasa putin la foc foarte mic (altfel se taie sosul). Se sareaza dupa gust. Cand ardeii sunt bine patrunsi si rumeniti, se toarna peste ei sosul de smantana si se mai tin in cuptor pentru inca 10-15 minute. Cand e gata se stropeste cu zeama de lamaie.


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ardei umpluti cu varza in sos alb.