Dintre toate retetele de cartofi la cuptor (si nu am incercat putine!) aceasta mi s-a parut de departe cea mai delicioasa!

Ingrediente:

  • 6 cartofi mari
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita chimen
  • putin ulei
  • 2 lg patrunjel fin tocat Cartofi la cuptor cu boia, chimen si usturoi. Reteta cartofi la cuptor cu boia, chimen si usturoi
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • sare si piper

Mod de preparare:

Cartofii curatati, spalati si taiati ii puneti intr-un vas si presarati peste ei boiaua, chimenul si ii stropiti cu putin ulei. Amestecati bine sa se acopere fiecare cartof si apoi ii intindeti intr-un singur strat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ii dati la cuptor la flacara medie - mare si ii intoarceti cand vedeti ca incep sa se rumeneasca. Cand s-au facut cartofii ii scoateti si pregatiti sosul de usturoi.

Amestecati intr-un vas larg (in care sa incapa cartofii) sucul de lamaie, patrunjelul, usturoiul dat pe razatoarea fina, sarea si piperul. Adaugati cartofii (cu uleiul ramas in tava) si amestecati usor sa nu se sfarame. Este o reteta de post simplu de facut si foarte delicioasa!

Alte retete gustoase puteti descoperi pe blogul amainbucatarie.blogspot.com


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta de post: Cartofi la cuptor cu boia, chimen si usturoi.